Λουκέτο σε τεράστια ελληνική επιχείρηση!

Έπειτα από 45 χρόνια συνεχούς λειτουργίας

Λουκέτο στο εργοστάσιο της στο Πλατύ Ημαθίας έπειτα από 45 χρόνια συνεχούς λειτουργίας βάζει η γαλακτοβιομηχανία ΔΕΛΤΑ.

Η ΔΕΛΤΑ αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιο όπου παράγεται το «Γάλα Βλάχας εβαπορέ». Το γάλα πλέον θα παράγεται εκτός Ελλάδας, ενώ η εταιρία ανακοίνωσε και πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας.

Το εργοστάσιο κλείνει μετά από 45 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Η απόφαση ελήφθη γιατί κρίθηκε ασύμφορη η συνέχιση λειτουργίας του εργοστασίου στο Πλατύ. Πρόκειται για μια κίνηση που εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια του ομίλου Vivartia για τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας των θυγατρικών της και ιδίως της ΔΕΛΤΑ. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΕΛΤΑ, «το εργοστάσιο μετά από 45 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, εμφανίζει μεγάλες ανάγκες κτιριακού και μηχανολογικού εκσυγχρονισμού. Η αντιμετώπιση της παραγωγικής διαδικασίας μελετάται από την εταιρεία και θα ενταχθεί σε επόμενα επενδυτικά πλάνα».

Πλέον, η εταιρία αναζητά άλλη χώρα όπου θα παράγεται το «Γάλα Βλάχας εβαπορέ». «Για να εξασφαλιστεί η άριστη ποιότητα του «Γάλα Βλάχας εβαπορέ», η εταιρεία βρίσκεται σε επικοινωνία με ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής γάλακτος εβαπορέ στην Ευρώπη. Όσον αφορά στα στελέχη και στους εργαζομένους στο εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας, όπου σήμερα παράγεται το «Γάλα Βλάχας εβαπορέ», η διοίκηση της ΔΕΛΤΑ θα αντιμετωπίσει το όλο θέμα με τη δέουσα πρόνοια όπως πάντα. Η εταιρεία έχει εκπονήσει προνομιακό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία και συμφωνία με τους εργαζομένους».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «τα τελευταία χρόνια η αγορά στο γάλα είναι συνεχώς μεταβαλλόμενη και εξελισσόμενη και στη χώρα μας αλλά και διεθνώς (νέα προϊόντα, φυτικά ροφήματα, νέες γεύσεις, νέα αντίληψη στη διάρκεια ζωής κ.λπ.). Η ΔΕΛΤΑ η μεγαλύτερη εταιρία γαλακτοκομικών της χώρας, μελετά τη διεθνή αγορά και συνεχίζει με προσεκτικά βήματα για την επόμενη μέρα σε όλα τα επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η αναδιάρθρωση της δομής της λειτουργίας του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας που παράγεται το «Γάλα Βλάχας εβαπορέ»».

Επίσης, σημειώνεται ότι «το «Γάλα Βλάχας εβαπορέ», ένα ξεχωριστό σήμα και ένα ξεχωριστό προϊόν για δεκαετίες για τις ελληνικές οικογένειες, θα παραμείνει στο portfolio της ΔΕΛΤΑ μιας και αντικατοπτρίζει μια μεγάλη αξία και μια ξεχωριστή ιστορία».

Η αντίδραση των εργαζομένων

Εργαζόμενοι δήλωναν χτες αιφνιδιασμένοι από την κίνηση της εταιρίας. Το εργοστάσιο απασχολούσε 80 εργαζόμενους οι οποίοι από προχτές είναι σε αναστάτωση, αλλά προς το παρόν δε κάνουν δηλώσεις και εξετάζουν όλα τα δεδομένα για να δουν τις επόμενες κινήσεις. Όπως τόνισαν στο «Εθνος» τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν διαβουλεύσεις μεταξύ της διοίκησης του εργοστασίου και των εργαζομένων μήπως μπορέσει να δοθεί κάποια λύση και το εργοστάσιο τελικά δεν κλείσει.

Τα πρώτα σημάδια των προβλημάτων πάντως είχαν φανεί το προηγούμενο διάστημα, όταν το εργοστάσιο σύμφωνα με κτηνοτρόφους αρνούνταν να παραλάβει αγελαδινό γάλα από μονάδες της περιοχής.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα