Λούζονται με Coca-Cola για να… μαυρίσουν

Η τρέλα αυτή ξεκίνησε από πέρσι το καλοκαίρι στο Ηνωμένο Βασίλειο

Δε χωρά αμφιβολία ότι το όμορφο μαύρισμα είναι πολύ ελκυστικό και σέξι, γι’ αυτό δεν είναι λίγοι αυτοί που ρίχνονται στη μάχη του καλύτερου μαυρίσματος από πολύ νωρίς το καλοκαίρι.

Οι μέθοδοι για να μαυρίσει κανείς είναι πολλοί με τις πιο διαδεδομένες αυτές του τεχνητού μαυρίσματος (solarium) ή των πολύωρων ηλιοθεραπειών.

Η τελευταία τάση μαυρίσματος, όμως έχει κάτι διαφορετικό!

Η ίδια θέλει τους ενδιαφερόμενους να λούζουν όλο τους το σώμα με Coca-Cola προκειμένου να αποκτήσουν ένα πιο μαυρισμένο σώμα.

Έχει αποδειχθεί ότι το διάσημο αναψυκτικό είναι ικανό για… πολλαπλές χρήσεις.

Έχει χρησιμοποιηθεί από συνοδευτικό αναψυκτικό σε διάφορα αλκοολούχα ποτά μέχρι αποτελεσματικό καθαριστικό για σκουριασμένες επιφάνειες.

Το τελευταίο βέβαια μας κάνει και αναρωτιόμαστε πόσο υγιεινό είναι και κατά πόσο κάνει καλό να το βάζουμε στο σώμα μας;

Η τάση που θέλει… τους εθισμένους στο μαύρισμα να λούζουν όλο τους το σώμα με Coca-Cola προκειμένου να πετύχουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις πολλών δερματολόγων παγκοσμίως.

Η καραμελένια βαφή που περιέχει η Coca-Cola, έχει ως αποτέλεσμα να δίνει στο δέρμα μία χάλκινη απόχρωση.

Η τρέλα αυτή που ξεκίνησε από πέρσι το καλοκαίρι στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς.

Ο Joshua Zeichner, υπεύθυνος καλλυντικών και κλινικών ερευνών στη δερματολογία στο νοσοκομείο Mount Sinai στη Νέα Υόρκη, δηλώνει χαρακτηριστικά:

«Ενώ μερικοί πιστεύουν ότι η Coca-Cola μπορεί να επιταχύνει το μαύρισμα, στην πραγματικότητα η ίδια, μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και συνιστώ να μείνετε μακριά από τη χρήση της» και συμπληρώνει «η εφαρμογή της στο δέρμα μπορεί να οδηγήσει σε προσωρινή σκίαση, αλλά επειδή οι σόδες είναι όξινες, μπορεί να απομακρύνουν νεκρά κύτταρα, ενισχύοντας έτσι την ικανότητα του φωτός UV να διεισδύσει στο δέρμα» και καταλήγει «τελικά, αυτό μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο εγκαύματος από τον ήλιο».

Σχετικά άρθρα