«Μάχη» Cosmote TV-NOVA με το Netflix!

Τι αναφέρουν τα δημοσιεύματα

Συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού εξακολουθούν να επικρατούν ανάμεσα στους συνδρομητικούς φορείς τηλεόρασης στην Ελλάδα. Όπως αναφέρουν οι «Τυπολογίες» η μεγάλη διαφορά εντοπίζεται στην τιμή αφού το Netxlix παρέχεται με 10-12 ευρώ.

Τόσο η Cosmote TV όσο και η Nova επιβαρύνονται με ελληνικούς φόρους. Το δίκτυο Nextflix δεν έχει έχει έδρα στην Ελλάδα ούτε γυρίζει σειρές σε ελληνικό έδαφος και αποδίδει μόνο ΦΠΑ από χώρα – μέλους της Ε.Ε

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα δεν διαθέτει άδεια για τη μετάδοση του προγράμματος μέσω internet.
Ενώ αν και χρησιμοποιεί δίκτυα οπτινών ινών από τους ανταγωνιστές του τα οποία είναι απαραίτητα για τη μετάδοση του προγράμματός. Ακόμη δε διαθέτει μισθοδοτημένους εργαζομένου στη χώρα μας.

Από την άλλη, όπως αναφέρουν οι «Τυπολογίες» τόσο η Cosmote TV όσο και η Nova πληρώνουν για την υπογραφή σύμβασης με το Δημόσιο ετήσιο κλιμακούμενο ποσοστό επί του κύκλου εργασιών τους από 0,5 μέχρι 3% ανάλογα με τον χρόνο εκπομπής τους. Από το 2015 καταβάλουν ειδικό φόρο συνδρομητικής τηλεόρασης, επιπλέον 2% για τον ΕΔΟΕΑΠ ενώ πληρώνουν και ετησίως ένα ποσό για παραγωγές ελληνικών ταινιών.

Σχετικά άρθρα