Μάχη με τις φλόγες στα Δερβενοχώρια

Αναζωπυρώσεις λόγω των ανέμων

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας στη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο και μαίνεται για τρίτο 24ωρο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση απο την Πυροσβεστική, αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά μαίνεται σε δύο βασικά μέτωπα, τα οποία αποτελούνται απο πολλές εστίες, μέσα σε χαράδρες κυρίως, αλλά λόγω των δυνατών ανέμων σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία, ενώ η πυρκαγιά στρέφεται προς την Οινόη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, αν και η πυρκαγιά έφτασε σε απόσταση αναπνοής από το χωριό Πράσινο.

Εναερίως επιχειρούν 5 ελικόπτερα, 6 Καναντέρ και 4 Πετζετέλ. Οι επίγειες δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί, αποτελούνται απο 140 πυροσβέστες με 75 οχήματα, 179 άτομα πεζοπόρα τμήματα, 100 στρατιώτες, 23 οχήματα των δήμων, 10 ιδιωτικά βυροφόρα και 17 σκαπτικά μηχανήματα, που ανοίγουν δρόμους στα δύσβατα σημεία και κατασκευάζουν αντιπυρικές ζώνες.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εκτίμηση για το μέγεθος της καταστροφής, το οποίο θα αποτιμηθεί μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, αλλά οι πρώτοι πρόχειροι υπολογισμοί, «μιλούν» για αρκετές χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους.

Σχετικά άρθρα