Μακάβρια «γκάφα» από την ΕΡΤ

Η κρατική τηλεόραση «πέθανε» τους Μίκη Θεοδωράκη και Ειρήνη Παππά!

Σοβαρό σφάλμα της ΕΡΤ αφού στη σελίδα του αρχείου της στο Facebook αναρτήθηκαν το πρωί δύο ειδήσεις περί δήθεν θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη και της Ειρήνης Παππά, με αφιερώματα που θα επρόκειτο να μεταδοθούν.

Οι αναρτήσεις κατέβηκαν από το Facebook κατέβηκαν στις 10:18, αλλά η ζημιά είχε γίνει και ξεκίνησε η έρευνα για την αναζήτηση ευθυνών και εξετάζεται αν υπήρξε ηλεκτρονική παρέμβαση από τρίτους στο λογαριασμό των social media της ΕΡΤ.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάλληλος της εταιρείας στα social media, διάλεξε τα δύο θέματα που είχαν προετοιμαστεί για να αναρτηθούν στην περίπτωση θανάτου του μεγάλου Έλληνα συνθέτη και της κορυφαίας Ελληνίδας ηθοποιού.

Η κρατική τηλεόραση μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας ζητά συγγνώμη από τους δημιουργούς και τους οικείους τους:

Σε ιστοσελίδα που διατηρεί το Τμήμα Αρχείου της ΕΡΤ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανέβηκαν σήμερα το πρωί δύο αναρτήσεις στη «μνήμη» των Μίκη Θεοδωράκη και Ειρήνης Παππά.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ ήδη επικοινώνησε με τους οικείους των δύο κορυφαίων δημιουργών, ζήτησε συγγνώμη για τη δημόσια αυτή απρέπεια και έχει ήδη επιληφθεί για να διερευνηθεί άμεσα πώς έγιναν οι εν λόγω αναρτήσεις.

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα