Μακελειό στην Τυνησία

Φοιτητής σκότωσε 38 τουρίστες και τραυμάτισε άλλους 36 σε παραλία!

Ο δράστης ο οποίος φέρεται να ονομαζόταν Σαϊφεντίν Ρεζγκούι, απολάμβανε τον ήλιο κάτω από την ομπρέλα του και διάλεγε με ησυχία και προσεκτικά τα θύματά του. Κυρίως οι Βρετανοί ήταν οι πρωταρχικοί του στόχοι αλλά μεταξύ των θυμάτων ήταν Βέλγοι, Γερμανοί και Τυνήσιοι.

Η πιο φρικιαστική λεπτομέρεια όμως είναι πως ο δράστης φέρεται να έστειλε μια… selfie με το κεφάλι του θύματός του, όπως έγινε σήμερα γνωστό από πηγές που πρόσκεινται στις έρευνες, επιβεβαιώνοντας σχετική πληροφορία του καναλιού M6.

Η φωτογραφία εστάλη μέσω της εφαρμογής WhatsApp σε έναν αριθμό στη βόρεια Αμερική, διευκρίνισε μία από τις πηγές. Ωστόσο η επαφή του Γιασίν Σαλχί δεν έχει εντοπισθεί, καθώς ο αριθμός αυτός ενδέχεται να είναι απλώς ένας “σταθμός”, από τον οποίο το μήνυμα να αναμεταδόθηκε προς άλλον προορισμό, προειδοποίησε η πηγή.

Παράλληλα, ένας μάρτυρας είπε ότι “Γελούσε και αστειευόταν με τους γύρω του, σαν κανονικός άνθρωπος. Διάλεγε ποιον θα πυροβολήσει. Σε μερικούς ανθρώπους έλεγε να φύγουν μακριά γιατί προτιμούσε να σκοτώσει τουρίστες, Βρετανούς και Γάλλους”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο δράστης φορούσε σορτς και έμοιαζε σαν τουρίστας, ενώ ένας αξιωματούχος ασφαλείας της Τυνησίας είπε ότι ο Σαϊφεντίν Ρεζγκούι μπήκε στο συγκρότημα του ξενοδοχείου κρατώντας μία ομπρέλα θαλάσσης μέσα στην οποία έκρυβε το όπλο του.

O 23χρονος Τυνήσιος φοιτητής, ο οποίος σκότωσε 38 ανθρώπους και τραυμάτισε σοβαρά άλλους 36,σκοτώθηκε από τα πυρά αστυνομικών και σύμφωνα με την κυβέρνηση ήταν άγνωστος στις υπηρεσίες ασφαλείας και έδρασε μόνος.

Σχετικά άρθρα