Μανδρίνος: «Μόλις στο 11,5% η πληρότητα των ξενοδοχείων»

Μονοψήφιες οι κρατήσεις στη Θεσσαλονίκη

Μονοψήφιες οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, άνοιξαν τα 46 από τα 89 ξενοδοχεία- μέλη της Ένωσης.

Στο 11,5% ανήλθε η πληρότητα των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης από την 1η Ιουνίου οπότε και επαναλειτούργησαν μέχρι σήμερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μανδρίνος σήμερα λειτουργεί στην Θεσσαλονίκη μόλις το 50% των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας. Συγκεκριμένα όπως είπε άνοιξαν τα 46 από τα 89 ξενοδοχεία- μέλη της Ένωσης.

«Αυτό το ποσοστό πληρότητας είναι καταστροφικό για εμάς. Οι περισσότεροι πελάτες είναι Έλληνες και επαγγελματίες, τουρίστες δεν είχαμε» τόνισε ο κ. Μανδρίνος. «Αυτό που φοβόμαστε είναι ότι εάν υπάρξουν κρούσματα ή καταγραφούν κρούσματα στα ξενοδοχεία ενδεχομένως να απομακρυνθούν οι Έλληνες» δήλωσε ο κ. Μανδρίνος.

«Δεν γίνεται να δεχτούμε να κατεβαίνει το αεροπλάνο και η Θεσσαλονίκη να μην έχει ξενοδοχείο καραντίνας. Έχει αναλάβει ο κ. Χαρδαλιάς να λύσει το θέμα. Δεν μπορούμε να πάρουμε τον πελάτη και να τον πάμε στο νοσοκομείο» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΞΘ και ζήτησε από την Πολιτεία να αντιμετωπιστεί η Θεσσαλονίκη, όπως και η Αθήνα αναφέροντας ότι το ποσό που προτίθεται να δώσει το κράτος για τα ξενοδοχεία που ενδιαφέρονται να γίνουν «ξενοδοχεία καραντίνας» δεν ικανοποιεί τον κλάδο.

«Δεν μπορούμε να δώσουμε την λύση οι ξενοδόχοι. Δεν είναι η δουλειά μας. Έχει παρέμβει ο δήμαρχος. Δώσαμε και στα δυο υπουργεία την πληροφόρηση ότι υπάρχει ξενοδοχείο. Ο μηχανισμός του κράτος οφείλει να κλείσει αυτή την εκκρεμότητα» δήλωσε ο κ. Μανδρίνος σημειώνοντας πως τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα που έχουν ανακοινωθεί.

Σχετικά άρθρα