Μαγγίρα: «Με κλείδωσε και αυτοϊκανοποιούνταν»

Για την τραυματική εμπειρία της, όταν ήταν μόλις 18 ετών, μίλησε η ηθοποιός

Για την τραυματική εμπειρία της, όταν ήταν μόλις 18 ετών, μίλησε η ηθοποιός Ματθίλδη Μαγγίρα, αποκαλύπτοντας πως αυτή ήταν η αιτία που «έθαψε» τη θηλυκή πλευρά της.

«Στα δεκαοχτώ μου, όταν ζούσα ακόμη στην Ξάνθη, πριν γίνω επαγγελματίας ηθοποιός δέχθηκα σεξουαλική παρενόχληση», αποκάλυψε η Ματθίλδη Μαγγίρα στο 7 ΜΕΡΕΣ TV και τον Γιάννη Βίτσα .

«Ο ερασιτεχνικός θεατρικός σύλλογος της πόλης, που συμμετείχα τότε, διοργάνωσε ένα χορό και κάλεσε τιμής ένεκεν στην εκδήλωση ένα γνωστό πρωταγωνιστή, ο οποίος δεν ζει πια, κι εκείνος ήρθε με το βοηθό του, που είναι ακόμα εν ζωή – και επειδή το σύμπαν βλέπει και τιμωρεί, δεν έκανε ποτέ τίποτα σπουδαίο θεατρικά.

«Μου ζήτησαν να πάω στο ξενοδοχείο»

Στην παράσταση έκανα μια σειρά από μιμήσεις, από τον Θύμιο Καρακατσάνη έως την Ντίνα Κώνστα, και παρά το ότι θα έβλεπαν το ίδιο βράδυ τη δουλειά μας, μου ζήτησαν να πάω στο ξενοδοχείο για να τους δείξω όσα επρόκειτο να παρουσιάσω.

Αρχικά αντέδρασα και είπα στον υπεύθυνο «αφού είναι καλεσμένοι μας, θα δουν τα κομμάτια μου κατά τη διάρκεια του χορού».

Τέλος πάντων, για να μη χαλάσω το χατίρι κανενός, πήγα στο ξενοδοχείο.

Εκεί ο βοηθός του ηθοποιού κλείδωσε την πόρτα του δωματίου, χωρίς να το καταλάβω, και άρχισε να με χαϊδεύει λέγοντάς μου «Μα τι ταλαντούχα είσαι».

Αντέδρασα άμεσα και του ζήτησα να πάρει το χέρι του από πάνω μου.

«Έκλαιγα – Σκέφτηκα μέχρι και να πηδήξω από το μπαλκόνι»

Τότε ξεκίνησε να αυτοϊκανοποιείται και μου έλεγε «Σε παρακαλώ, άσε με να σε κοιτάω».

Έκλαιγα και έψαχνα τρόπο να φύγω από το δωμάτιο. Μέχρι και να πηδήξω από το μπαλκόνι σκέφτηκα. Στο τέλος κατάφερα να βγω.

Σοκαρισμένη και ταραγμένη, πήγα κατευθείαν και το είπα και στον πρόεδρο του συλλόγου και στον πατέρα μου.

Το βράδυ ο χορός έγινε κανονικά. Αυτός καθόταν δίπλα στο μεγάλο όνομα και με ανέβασαν να κάνω το νούμερο μου, σαν να μη συνέβη τίποτα», δήλωσε στο 7 ΜΕΡΕΣ TV.

«Έθαψα τη θηλυκή μου πλευρά για να αμυνθώ»

«Χρόνια αργότερα, μέσω της ψυχοθεραπείας, συνειδητοποίησα ότι εκείνο το γεγονός με ώθησε να βγάλω πιο πολύ το αρσενικό μου κομμάτι στη δουλειά, υιοθετώντας μια συμπεριφορά που θύμιζε αντράκι», σημείωσε η γνωστή perfomer.

«Έθαψα τη θηλυκή μου πλευρά, ίσως και γι΄αυτό δεν αντιμετώπισα έκτοτε τίποτα αντίστοιχο στην επαγγελματική μου διαδρομή.

Το έκανα ασυναίσθητα, ως άμυνα.

Υποσυνείδητα, άλλαξε η συμπεριφορά μου για να με προστατεύσω. Τώρα, με τις καταγγελίες για κακοποιήσεις, ήρθαν αυτόματα στη σκέψη μου όσα έζησα».

Σχετικά άρθρα

Προς αφανισμό η Νεκρά Θάλασσα!

Η ξηρασία φαίνεται ότι κατατρώει την Νεκρά Θάλασσα με ταχύτατους ρυθμούς αφήνοντας λακκούβες στο έδαφος που μέχρι πρίν λίγα χρόνια βρίσκονταν οι ακτές της. Το ισραηλινής προέλευσης διαδικτυακό περιοδικό Moment Magazine αναφέρει ότι μονάχα από την πλευρά του Ισραήλ υπάρχουν 3.000 καταβόθρες γύρω από την Νεκρά Θάλασσα- αρκετά απειλητικός αριθμός αν αναλογιστεί κανείς ότι το […]