Μαθητές της Θεσσαλονίκης πήραν Πανευρωπαϊκό βραβείο!

Τεράστια επιτυχία!

Το Βραβείο Καινοτομίας JA Europe Delta Innovation Award κατέκτησε η μαθητική «εικονική επιχείρηση» ECOWAVE Α.Ε από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του τελικού διαγωνισμού Μαθητικής Επιχειρηματικότητας της Ευρώπης.

Το Βραβείο Καινοτομίας JA Europe Delta Innovation Award κατέκτησε η μαθητική «εικονική επιχείρηση» ECOWAVE Α.Ε από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του τελικού διαγωνισμού Μαθητικής Επιχειρηματικότητας της Ευρώπης (31st JA Europe Company of the Year Competition 2020), που πραγματοποιήθηκε με έδρα το Junior Achievement Πορτογαλίας.

Παράλληλα, η μαθητική «εικονική επιχείρηση» ήταν μεταξύ των μόλις επτά ομάδων που βραβεύτηκαν από τις 40 ομάδες που διαγωνίστηκαν.

Mε τη βράβευση αυτήν η ECOWAVE Α.Ε. συγκαταλέγεται στις 7 καλύτερες μαθητικές «επιχειρήσεις» της Ευρώπης για το 2020.

Οι μαθητές «επιχειρηματίες» της Α’ Λυκείου ξεχώρισαν με τη δημιουργία του Βio-Veil, του πρώτου απολύτως βιοαποικοδομήσιμου ρολού χαρτιού για εξεταστικά κρεβάτια νοσοκομείων, ιατρείων, φυσικοθεραπευτηρίων και ινστιτούτων αισθητικής.

Στο ρολό Bio-Veil, η αδιάβροχη επένδυση που έχει το χαρτί δεν είναι από πλαστικό -όπως στα ρολά που χρησιμοποιούνται τώρα-, αλλά από φυσικές πρώτες ύλες, όπως άμυλο, σιτάρι και φυτικά έλαια.

Με τη χρήση αυτών των φυσικών υλικών το ρολό Βio-Veil, όταν πετιέται, διαλύεται, γίνεται λίπασμα και δεν αφήνει κανένα περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Πρόκειται για πολύ έξυπνη και υλοποιήσιμη ιδέα, που μπορεί να βγει αμέσως στην αγορά και να συμβάλει ουσιαστικά στη μείωση της χρήσης πλαστικού στον ιατρικό χώρο.

Μάλιστα, η ΕCOWAVE A.E. είχε βραβευτεί στις 8 Μαΐου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό της Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης του Junior Achievement Greece, παίρνοντας το εισιτήριο για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό του JA Europe.

Πανευρωπαϊκά συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης» του Junior Achievement, τη σχολική χρονιά 2019-2020, 355.000 μαθητές και μαθήτριες (15 έως και 18 ετών) από 40 χώρες.

Ο γενικός διευθυντής της όλης «επιχείρησης», Θοδωρής Μάντσης, συνεχάρη όλες τις διαγωνιζόμενες ομάδες τονίζοντας ότι «είμαστε όλοι νικητές».

Τα πέντε «στελέχη» της ΕCOWAVE που εκπροσώπησαν την 25μελή ομάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό ήταν ο Θοδωρής Μάντσης, η Μαρία Μπατζόλη, η Αναστασία Πράτανου, η Βάλια Αλευρίδου και ο Γιώργος Γκούλης.

Ο πρόεδρος του Junior Achievement Greece και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Πανελλαδικού Διαγωνισμού, Mάρκος Βερέμης, συνεχάρη θερμά την ομάδα τονίζοντας:

«Τα «στελέχη» της ECOWAVE έκαναν περήφανους όλους τους Έλληνες με τη μεγάλη αυτή ευρωπαϊκή επιτυχία τους. Ο ανταγωνισμός μεταξύ 40 μαθητικών επιχειρήσεων από όλη την Ευρώπη ήταν πολύ μεγάλος και η βράβευσή τους έδειξε ότι είναι πραγματικά ready for business από την ηλικία των 15 ετών. Σκέφθηκαν και υλοποίησαν ένα πολύ χρήσιμο, οικολογικό προϊόν που λείπει και χρειάζεται στην αγορά. Έχουν μεγάλο ταλέντο στην επιχειρηματικότητα και την επικοινωνία και είμαι απολύτως βέβαιος για την επιτυχία τους, σε όποιον επαγγελματικό δρόμο κι εάν ακολουθήσουν. Και πάλι πολλά μπράβο σε όλη την ομάδα και τους υποστηρικτές της».

Το πρώτο βραβείο του JA Europe Company of the Year Competition 2020 κέρδισε η ομάδα Bubbles από τη Δανία με ένα έξυπνο σύστημα που βελτιώνει την επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα