Μάτι: Δίωξη για κακούργημα ζητάει ξανά ο ανακριτής

Aιτείται εκ νέου την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης

Ο 6ος τακτικός ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης ζητάει για δεύτερη φορά την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για κακούργημα, σε βάρος συγκεκριμένων στελεχών της Πυροσβεστικής για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι .

Ο αρμόδιος ανακριτής αιτείται εκ νέου την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για θανατηφόρα έκθεση, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος. Επικαλείται μία σειρά από νέα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει στο στάδιο των ερευνών του αλλά και τις πρόσφατες βαριές καταγγελίες που περιέχονται στη μήνυση του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής Δημήτρη Λιότσιου, ο οποίος έχει στραφεί κατά του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλου, αλλά και κάθε άλλου υπευθύνου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο έγγραφό του ο ανακριτής επικαλείται νέα στοιχεία που προέρχονται από το περιεχόμενο της μήνυσης του Λιότσιου, υποστηρίζοντας ότι συγκεκριμένα πρόσωπα προσπάθησαν να συγκαλύψουν τα πραγματικά γεγονότα.

Ο ανακριτής φέρεται να περιγράφει πώς στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης και της έκθεσης από την οποία προκλήθηκαν σωματικές βλάβες καθώς και ο ενδεχόμενος δόλος. Διαχωρίζει, όμως, τη θέση των πυροσβεστών, οι οποίοι έδωσαν μεγάλη μάχη με τη φωτιά για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, από τη θέση συγκεκριμένων αξιωματικών.

Το αίτημα αναμένεται να κριθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ενώ σε περίπτωση που αυτή τη φορά ο εισαγγελέας κρίνει ότι στοιχειοθετείται η άδικη πράξη για την οποία υποβλήθηκε το σχετικό αίτημα, τότε θα ασκηθεί δίωξη και τα πρόσωπα στα οποία αφορά η δίωξη αυτή θα κληθούν να απολογηθούν για κακούργημα.

Σχετικά άρθρα