Με άδειο καλάθι ανεβαίνει στη ΔΕΘ ο Τσίπρας

“Χρυσώνει το χάπι” με δίκαιη ανάπτυξη

Χωρίς κανένα περιθώριο για ουσιαστικές παροχές και με την οικονομική ασφυξία να μην αφήνει περιθώρια για ελιγμούς, η κυβέρνηση ανεβαίνει την ανηφόρα και ξεκινά προετοιμασίες για την πρωθυπουργική παρουσία στη ΔΕΘ.

Ο βαρύς λογαριασμός από το πακέτο φόρων που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες προϊδεάζει για ένα «καυτό»φθινόπωρο και είναι ένας από τους πιο μεγάλους πονοκεφάλους για το Μαξίμου. Σε συνδυασμό δε και με την έναρξη της δεύτερης αξιολόγησης με «αγκάθι» τα εργασιακά, στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι θα περάσουν από ένα μεγάλο κοινωνικό κρας τεστ.

Έτσι, στην προσπάθεια να μαζέψουν ό, τι μπορούν και να διαμορφώσουν το πλαίσιο για την ομιλία Τσίπρα, έχει ζητηθεί από τα αρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν σε αποτίμηση και να ετοιμάσουν σημειώματα με τον απολογισμό και τον προγραμματισμό των δράσεών τους. Όπως αναφέρουνμάλιστα από το Μαξίμου «θα δοθεί έμφαση στους άξονες: οικονομία, ανάπτυξη, κοινωνική πολιτική».

Σπαζοκεφαλιά η εξεύρεση των πόρων
Στόχος της στενής ομάδας περί τον Αλέξη Τσίπρα πάντως, είναι να εξευρεθούν οι πόροι ώστε τουλάχιστον ένα πακέτο δράσεων να διαφυλάξει ένα μέρος της φιλολαϊκής ταυτότητας της κυβέρνησης.

Ανέξοδες δεσμεύσεις τέλος, αποτελούν οι εξαγγελίες περί «δίκαιης ανάπτυξης» καθώς και οι διαβεβαιώσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, ενώ δεδομένο θεωρείται πως ο πρωθυπουργός θα προτάξει τις ενέργειες και τις προσπάθειες της κυβέρνησής του “για την καταπολέμηση της διαφθοράς, την τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και την οικονομική ανάκαμψη”.

Σχετικά άρθρα

“Λεβέντικη” θέση απο Λεβέντη

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Βουλή ψήφισε διάταξη τον περασμένο Μάιο, που προβλέπει οι βουλευτές να έχουν μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που φθάνει μέχρι και 2.000 ευρώ το χρόνο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έκανε στο περιστύλιο της Βουλής την ακόλουθη δήλωση: «Η Ένωση Κεντρώων δεν ψήφισε την συγκεκριμένη διάταξη. Ζητάμε […]