Με αγρυπνία απαντά ο Άνθιμος στο Gay Pride

Tο μήνυμα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης που διαβάστηκε στις ενορίες

«Να αντιμετωπιστεί ποιμαντικά και αποτρεπτικά, η δυσάρεστη, απαράδεκτη και αξιοκατάκριτη παρουσία των ομοφυλοφίλων».

Αυτό ζητά με ανακοίνωσή της η ιερά μητρόπολη Θεσσαλονίκης που απαντά με αγρυπνία στη διαεξαγωγή του Gay Pride στην πόλη.

Το μήνυμα της Μητρόπολη, όπως αναφέρει το thestival, διαβάστηκε σήμερα στις εκκλησίες αμέσως μετά τη λειτοργία της Κυριακής.

Η Ιερά αγρυπνία θα τελεστεί την ερχόμενη Τετάρτη στον ιερό Ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου.

Το μήνυμα του Μητροπολίτη αναφέρει:

«Η Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης μετά πολλής λύπης και έντονης αν-ησυχίας είναι υποχρεωμένη και πάλι να αντιμετωπίση ποιμαντικά και αποτρεπτικά, την δυσάρεστη, απαράδεκτη και αξιοκατάκριτη παρουσία των ομοφυλοφίλων, οι οποίοι ήδη πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες φεστιβάλ και παρήλασαν στη Θεσσαλονίκη μας.

Παρ’ ότι το θέμα είναι σοβαρότατο και εκρηκτικό, εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν ασκούμε ποτέ βία. Γι’ αυτό ως Επίσκοπος δεν θα συστήσω ποτέ συγκρούσεις και τραυματισμούς εντός της κοινωνίας μας. Σας παρακαλώ, απομακρύνατε τα παιδιά σας και τους εαυτούς σας από τέτοιες ανόσιες και αφύσικες εκδηλώσεις και διατυπώσατε παντού τις κάθετες αντιρρήσεις σας.

Για το συγκεκριμένο θέμα απεφασίσαμε και εφέτος να κάνωμε αυτό που είναι το καλύτερο, δηλαδή να προσφέρωμε μια πραγματική παράκληση και ικεσία προς τον εν Τριάδι άγιον Θεόν, την Υπεραγία Θεοτόκο, τον άγιο Δημήτριο και τον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, σε μια βραδυνή αγρυπνία.

Προσκαλούμε όλους, όσοι έχουν χρόνο και επιθυμούν, την ερχομένη Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ., να προσέλθουν στην κατανυκτική Αγρυπνία που θα τελεσθή στον ιερό Ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου, ώστε και διά της προσευχής μέσα από την Θεία Λειτουργία, και από την Θεία Κοινωνία για όσους θα κοινωνήσουν, να ζητήσωμε το έλεος του Θεού. Επίσης να ζητήσωμε το έλεος του Θεού και για την λύση των προβλημάτων, την περιστολή του κακού που φαίνεται να κυριεύη τον κόσμο, και την αποτροπή όλων εκείνων των φαινομένων που παρουσιάζονται κατά την παρούσα περίοδο και είναι απολύτως ξένα προς την πίστη, την πράξη, την θεωρία και την προσπάθεια για αντικειμενική εφαρμογή για τον ευλογημένο Ορθόδοξο Ελληνικό Λαό μας.

Ο Θεός να ευλογή τον ευσεβή και πιστό λαό μας, να προστατεύη το Κράτος μας και όλο τον κόσμο, για να επικρατήση η ειρήνη, η δικαιοσύνη και ο σεβασμός στο ανθρώπινο πρόσωπο, που είναι έργο του Παναγάθου Θεού.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.-»

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

3 Σχόλια

  1. Είναι σα να λες, φέρτε το Ντάντε για αριστερό μπακ!
   Με τέτοια αδιακρισία οδεύουμε κατ΄ ευθείαν στην ΑΙΩΝΙΑ κόλαση!
   Οταν επρόκειτο να γεννηθεί ο Θεός ως άνθρωπος ( Ιησούς Χριστός ).
   Έστειλε πρώτα άγγελο η τον Αρχάγγελο Μιχαήλ δε θυμάμαι τη λεπτομέρεια και εξολόθρευσε όλους τους αρσενοκοίτες ( ομοφυλόφιλους η κίναιδους ) γι αυτό στο ευαγγέλιο ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ,δε δίδαξε κάτι κατά της ομοφυλοφιλίας Ο Χριστός. Ενώ πόρνες αναφέροναι στο ευαγγέλιο πλειστάκις. Και μάλιστα του σκούπισαν με τα μαλλιά τους τα πόδια Του!
   Δεν υπήρξε ευκαιρία δοθείσα διότι δεν υπήρχαν στο συναπάντημα του ομοφυλόφιλοι!
   Ίσως δε να θεωρούσε πάνυ ανοίκειο να πάρει έστω και συμβουλευτικά στο Πανάχραντο Στόμα Του κάτι οτιδήποτε που αφορούσε αυτό το θεοστυγές και μιαρώτατο κακό!
   Και ενω Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ φέρθηκε έτσι, εσύ ο μη επιτετραμμένος δογματίζεις αθεόφοβα κατά το δοκούν. Και εκθέτεις την ψυχή σου στον καταστροφικό παρασυρμό της βλασφημίας που θα σε κολάσει αφεύφκτως!!!
   ΔΙΌΤΙ Η ΕΠΌΜΕΝΗ ΣΟΥ ΕΡΏΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ: Και που είναι τότε η αγάπη Του Θεού όταν εξολοθρεύει τα αμαρτωλά πλάσματα του;
   Δε θα σου το αναλύσω περισσότερο γιατί μάλλον θα βλαφτείς περισσότερο και θα κολαστείς χειρότερα!
   Αν πραγματικά μετανοήσεις θα φανεί αυτό αμέσως. Και τότε θα είμαι πρόθυμος να σου απαντήσω σε οποιαδήποτε απορία σου.
   Προς το παρόν δεν απορώ για τις αμαρτίες σου που σ΄έφεραν σ΄αυτή τη θανατηφόρα άποψη, διότι στο κάτω -κάτω της γραφής κι εγώ συναμαρτωλός είμαι!
   Απορώ όμως πως νεκρώθηκε ο φόβος ότι με τέτοια αλοιωμένα , αντίθεα και θανατηφόρα φρονήματα ,ενώ βάζεις γερή υποψηφιότητα για την ΑΙΩΝΙΑ κόλαση απ΄ την οποία μάταια θα κλαις να ελευθερωθείς , είσαι τόσο ήσυχος σα να μην τρέχει τίποτα!
   Και μην το πάρεις ότι σε κατακρίνω! Κατάκριση είναι να σου τα λέω αυτά με θυμό και κακία. Κάθε άλλο μάλιστα χάνω το χρόνο μου από αγάπη Χριστού για ν΄αλλάξεις πορεία και να δεχθείς αυτά που απ΄ το ευαγγέλιο και τους πατέρες της εκκλησίας ερανισθείς γράφω!
   Δεν τολμώ να γράψω κάτι δικό μου κι ας έχω 41 χρόνια στην καλογηρική!
   Ενώ εσύ έμπλεος ασχετοσύνης ΤΟΛΜΑΣ και δογματίζεις δικές σου θεωρίες!
   Καλή μετάνοια και στους δυο μας γιατί η ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ είναι ασύλλυπτα τραγική!
   Εκτός κι αν εννοείς ότι και τους ομοφυλόφιλους ως ψυχικά αρρώστους πρέπει να τους βοηθήσουμε να κόψουν το κακό και να σωθούν!
   Αλλά αν έτσι θέτεις το πράγμα θα πρέπει να υπερτονίσεις το γεγονός της μη πορείας των κι όχι της ανοχής τοιούτων παναισχίστων μεθοδεύσεων και πρακτικών ΄όπως είναι αυτή!

   1. Όχι αγαπητέ καλόγερε. Κανένας δεν χρειάζεται βοήθεια και κανένας ομοφυλόφιλος ή αμφιφυλόφιλος δεν χρειάζεται θεραπεία. Ούτε άρρωστοι είναι, αλλά ούτε και τρελοί. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει στο κρεββάτι του και στη ζωή του γενικότερα. Συνταγματικό δικαίωμα δλδ.Όσο για την έκφραση την θυμάμαι από τα θρησκευτικά. Αν θυμάμαι καλά την είχε πει στους μαθητές του. Κατά Ιωάννην, κεφάλαιον 13, §34,35. Ούτε τον κάμποσο σου κάνω, αλλά ούτε και τον γνωστικό.
    Προσωπικά δεν πιστεύω σε φαντάσματα και εκτός από τις ταινίες δεν έχω δει πουθενά αλλού κάτι αντίστοιχο… Δεν κοροϊδεύω όσους πιστεύουν και σε ότι πιστεύουν. Ποιος είμαι εγώ που θα τους κρίνει (δεν έχω τέτοια βίτσια) και ειδικά όταν μιλάω για ελευθερία έκφρασης. Έπειτα έτσι όπως με έχω ψυχολογήσει και ψυχαναλύσει πιστεύω πως η Γη έχει ηλικία 4,5 δις χρόνια… Πες με παγανιστή (κολλήστε ετικέτες αβέρτα, δεν μασάω) πες με Άθεο, πες με ότι θέλεις αλλά εγώ (προσωπικά), δέχομαι και αποδέχομαι τους γκέι, τις λεσβίες, τους στρέιτ ένα και το αυτό. Δεν δέχομαι τους παιδεραστές… Όπως δεν (απο)δέχομαι και τους βιαστές γενικότερα… Αλλά για τους θρήσκους και σε τι φτάνουν να κάνουν στο <> θρησκείας, με αυτά που βλέπουμε λυπάμαι αλλά δεν θα πάρω. Και ας καώ στη κόλαση για αυτή μου την <>. Την προτιμώ από τις …Σταυροφορίες!

Comments are closed.