“Με χαστούκιζε, με χλεύαζε…”

Βιογραφία της Μέριλ Στριπ «αποκαθηλώνει» τον Ντάστιν Χόφμαν

Μιλούσε άσχημα, με χαστούκιζε, με χλεύαζε, με εκμεταλλευότανε, έβαζε δικά του λόγια και αναφερόταν συχνά σε απώλεια δικού μου προσώπου, ώστε να πετύχει την ένταση που χρειαζότανε στο γύρισμα.

Αυτά τονίζονται για τον Ντάστιν Χόφμαν, αναφορικά με την ταινία «Κράμερ εναντίον Κράμερ», σε βιβλίο-βιογραφία της Μαίριλ Στριπ που μόλις κυκλοφόρησε, εν αγνοία της, όπως δηλώνει η ηθοποιός.

Η ταινία παραγωγής του 1979, αφηγείται την ιστορία ενός παντρεμένου ζευγαριού και τον αντίκτυπο που έχει το διαζύγιό τους στις ζωές τους και κυρίως στο παιδί τους που βρισκότανε σε τρυφερή ηλικία.
Ο Ντάστιν Χόφμαν, ο οποίος μόλις είχε περάσει από ένα διαζύγιο, πρόσθεσε πολλές προσωπικές στιγμές και δικούς του διαλόγους στην μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και αναφερότανε συχνά στον θάνατο του τότε συντρόφου της, για να έχει το θλιμμένο ύφος που χρειαζότανε η ταινία.

Απόσπασμα του βιβλίου που δημοσιεύει το περιοδικό «Vanity Fair» αναφέρεται με όχι κολακευτικά λόγια στους τρόπους του δημοφιλούς ηθοποιού. «Στην προσπάθειά του να γεμίσει κάθε στιγμή με ένταση, ο Ντάστιν Χόφμαν, μπορούσε να εντοπίσει τα ευπαθή σημεία της συμπρωταγωνίστριας του και να τα εκμεταλλευτεί. Την εποχή που η Μέριλ Στριπ έκανε οντισιόν για την ταινία, ήταν μόλις 27 ετών και θρηνούσε για τον θάνατο του Καζάλ, που έγινε γνωστός για τον ρόλο του Φρέντο Κορλεόνε στις ταινίες «Νονός». Είχε πεθάνει από καρκίνο του πνεύμονα σε ηλικία μόλις 41 ετών.
Ο Ντάστιν ήξερε πως η Μέριλ είχε χάσει τον Καζάλ λίγους μήνες νωρίτερα και πως ήταν ακόμη συντετριμμένη. Οπότε είχε δίπλα του μια ηθοποιό, που θα μπορούσε να βασιστεί στον ακόμη φρέσκο πόνο της, που η ίδια ήταν ακόμη σε συναισθηματική αναταραχή. Ήταν η αδυναμία της Μέριλ και όχι η δύναμή της που τον έπεισε».

Για την ιστορία η ταινία «Κράμερ εναντίον Κράμερ», ήταν υποψήφια για εννέα Όσκαρ και κέρδισε πέντε, μεταξύ των οποίων Καλύτερου Ηθοποιού για τον Χόφμαν και Καλύτερης Ηθοποιού για την Μέριλ Στριπ.

Ο εκπρόσωπος της Μέριλ Στριπ ανέφερε χαρακτηριστικά για το βιβλίο «Η κυρία Στριπ δεν έχει κανένα σχόλιο γι’ αυτό το βιβλίο. Ήταν άνευ αδείας. Δεν συνεισέφερε σε αυτό και δεν το έχει καν διαβάσει».

Το βιβλίο «Her Again: Becoming Meryl Streep» του Μάικλ Σκούλμαν κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Harper και αλλάζει τα μέχρι σήμερα δεδομένα για το ευγενικό προφίλ που μέχρι σήμερα είχε καλλιεργήσει ο ηθοποιός.

Στα social media επικρατεί χάος για το ίνδαλμα, που όπως λένε, αποκαθηλώθηκε.

Σχετικά άρθρα