Με μήνυση απαντά ο Γιάννης Ζουγανέλης

Στις κατηγορίες για ρατσιστικό λόγο

Με μήνυση κατά του εκπροσώπου του «Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι» Παναγιώτη Δημητρά απάντησε ο καλλιτέχνης Γιάννης Ζουγανέλης στην μηνυτήρια αναφορά του πρώτου βάση του αντιρατσιστικού νόμου.

Ο καλλιτέχνης κατηγορεί τον εκπρόσωπο της ΜΚΟ Παναγιώτη Δημητρά για συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδή καταμήνυση, ψευδή αναφορά στις αρχές, ενώ του καταλογίζει πως με την ψευδή αναφορά που κατέθεσε σε βάρος του για ρατσιστικές δηλώσεις αλλά και με δημοσιεύσεις του, τον εκθέτει σε εγκλήματα μίσους εναντίον του.

Αφορμή για την αντιδικία, αποτέλεσαν δηλώσεις, τον περασμένο Δεκέμβριο, του κ. Ζουγανέλη σε τηλεοπτική εκπομπή στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ο Έλληνας μετανάστης δεν έχει καμία σχέση με τους μετανάστες που φιλοξενούμε εμείς».

Όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης «αυτή η δήλωση μου, “κινητοποίησε” τον επαγγελματία (όπως εκ των υστέρων διαπίστωσα) δικαιωματιστή – ανθρωπιστή και εγκαλούμενο Παναγιώτη Δημητρά, ο οποίος έσπευσε να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για τα ανωτέρω λεγόμενά μου.

Σκοπός του εγκαλουμένου ήταν να με κατασυκοφαντήσει και να με κατεξευτελίσει με αοριστολογίες, έωλες και ανυπόστατες κατηγορίες περί ρατσισμού, αφού δεν περίμενε καν την εισαγγελική και δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, την εξέλιξη και ωρίμανση της δικογραφίας, αλλά έσπευσε να αναρτήσει στην ιστοσελίδα που διατηρεί τη μηνυτήρια αναφορά του».

Ο κ. Ζουγανέλης περιλαμβάνει επίσης στη μήνυση του και ανάρτηση σε μέσο κοινωνική δικτύωσης του κ. Δημητρά όπου αναφέρει πως ο καλλιτέχνης αποκαλεί «έκφραση γνώμης μία ρατσιστική δήλωση». Ο ηθοποιός αναφέρει πως «την ανάρτηση αυτή, την αναδημοσίευσε στην ιστοσελίδα του, προκειμένου να πληροφορηθούν ακόμη και όσοι δεν είχαν, ήδη, πληροφορηθεί, ότι είμαι “ρατσιστής”..».

Στη μήνυση αναφέρεται πως αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η δημόσια διαπόμπευση του, ο εξευτελισμός του και η υποκίνηση πράξεων μίσους απέναντι του με «αποκορύφωμα ότι για λίγες μέρες, η διεθνής εταιρεία Google, η οποία διαχειρίζεται τον ιστότοπο Youtube, απαγόρευσε την είσοδο σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου, στο επαγγελματικό μου κανάλι, στον συγκεκριμένο ιστότοπο, με ταυτόχρονη απαγόρευση οποιουδήποτε βίντεο είχα αναρτήσει, με αποτελέσματα που ακόμα δεν έχουν αποτιμηθεί».

Σχετικά άρθρα