Με τι καιρό θα πάμε στις κάλπες; (vid)

Πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Με άστατο καιρό θα πάμε στις κάλπες, καθώς τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή των εκλογών θα έχουμε τοπικές βροχές και λασποβροχές, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη.

 

 

Σήμερα, Παρασκευή προς τα ανατολικά και βόρεια θα επιμείνουν οι συννεφιές και θα συνοδεύονται από τοπικές βροχές κυρίως στην Θεσσαλία, τη βορειοανατολική Στερεά, την Αττική, την κεντρική βόρεια Εύβοια και στα νοτιότερα τμήματα της Χαλκιδικής.

Άστατος ο καιρός και την Παρασκευή – Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες

Καλύτερος θα είναι ο καιρός πιο δυτικά με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Από το μεσημέρι περιμένουμε γενικευμένη βελτίωση του καιρού.

Στην Αττική οι βροχές θα περιοριστούν στα ανατολικά και βορειανατολικά, ενώ το μεσημέρι θα έχουμε γενικευμένη βελτίωση.

Στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι θα έχουμε βελτίωση του καιρού με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τους 26-27 βαθμούς Κέλσιου.

Το Σάββατο θα έχουμε μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και θα διατηρηθούν οι υψηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, να τμήμα του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού που πλήττει την Ιταλία θα φτάσει τη χώρα και από το απόγευμα θα δώσει πρόσκαιρες βροχές στο Ιόνιο. Ο υδράργυρος θα προσεγγίσει τους 26-27 βαθμούς Κέλσιου.

Την Κυριακή θα έχουμε περισσότερες βροχές και λασποβροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Οι συννεφιές με την αφρικανική σκόνη θα κυριαρχήσουν στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα. Η θερμοκρασία θα προσεγγίσει του 24-27 βαθμούς Κέλσιου.

Σχετικά άρθρα