Μεγάλη φωτιά στην Κύπρο

Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε αργά το απόγευμα στα δυτικά της Κύπρου στη περιοχή Πύργος Τυλληρίας η οποία μέχρι αυτή την ώρα μαίνεται ανεξέλεγκτη ενώ φυσούν δυνατοί άνεμοι. Οι εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης αποσύρθηκαν μόλις νύχτωσε και θα επιχειρήσουν και πάλι αύριο με το πρώτο φως της ημέρας αν δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.

Η φωτιά ξεκίνησε στην τοποθεσία «Αγία Παρασκευή» και επεκτάθηκε γρήγορα προς την τοποθεσία «Φλούδι», ανάμεσα στον Πάνω Πύργο και τον Σταυρό της Ψώκας.

Η φωτιά είχε βασικό μέτωπο προς τις κατεχόμενες περιοχές γι’αυτό και στα κατεχόμενα έχουν επίσης κινητοποιηθεί. Υπάρχει πάντως μεγάλη ακόμη απόσταση μέχρι να προσεγγίσει την περιοχή του κατεχόμενου Λιμνίτη. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο κατάσβεσης.

Τόσο η πυροσβεστική υπηρεσία όσο και το τμήμα δασών έχουν καλέσει στην υπηρεσία προσωπικό που δεν εργαζόταν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του τμήματος δασών Χρίστο Χρίστου δεν υπάρχει ένδειξη για τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.

Στο μεταξύ στον κάτω Πύργο έχουν μεταφερθεί στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς οι οποίοι βρίσκονται σε ετοιμότητα για να συνδράμουν εάν χρειαστεί στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Επίσης οι αρχές είναι σε επαφή με το Ισραήλ και την Ελλάδα για συνδρομή με πτητικά μέσα εάν και εφόσον χρειαστεί, με το πρώτο φως της ημέρας.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι ένας δασοφύλακας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού υπέστη ελαφρά εγκαύματα κατά την προσπάθεια του να περιορίσει την πυρκαγιά.

πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα