Μεγάλη προσοχή στο Facebook!

Δείτε τί μπορούν να κάνουν επιτήδειοι με τις φωτογραφίες σας

Ολοένα και αυξάνονται τα κρούσματα ανθρώπων που άθελά τους και χωρίς να το αντιληφθούν, οι φωτογραφίες αλλά και τα προσωπικά τους δεδομένα φιγουράρουν σε site porno και γνωριμιών.

Ο τρόπος που επιλέγουν οι επιτήδειοι να κλέψουν τις φωτογραφίες σας και τα στοιχεία σας, είναι πολύ πιο εύκολος από όσο πιστεύετε και αφορά όλους μας.

Ακόμα και αν στο facebook έχετε κλειδωμένες τις φωτογραφίες σας, οι «φίλοι» σας μπορούν να τις δουν. Οπότε αν έχετε όπως οι περισσότεροι, αρκετούς χιλιάδες φίλους που φυσικά δεν τους γνωρίζετε προσωπικά, υπάρχει κίνδυνος κάποιος από αυτούς να δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ, σε site πρόστυχου περιεχομένου που το πιθανότερο είναι να μην το μάθετε ποτέ. Και να γνωρίζετε όμως όλους τους φίλους σας στο facebook και πάλι δεν είστε ασφαλείς, αφού η φωτογραφία εξωφύλλου, είναι ΠΑΝΤΑ ορατή σε όλους, οπότε μπορεί να την πάρει οποιοσδήποτε.
Ο μόνος τρόπος να προστατευθείτε, είναι να επιλέξετε για φωτογραφία εξωφύλλου, κάποιο τοπίο, όχι

πάντως τον εαυτό σας. Όσο για τις υπόλοιπες φροντίστε να τις κλειδώσετε από όλους εκτός των φίλων σας και σε κάθε περίπτωση αποφύγετε τις τολμηρές φωτογραφίες αφού αυτές αποτελούν τον πρώτο στόχο των κλεφτών του διαδικτύου. Τέλος, αν πέσει στην αντίληψή μας ότι υπάρχει κάπου προφίλ με στοιχεία μας που δεν μας ανήκει, επικοινωνούμε αμέσως με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σχετικά άρθρα