Μεγιστάνας ηθοποιός δωρίζει την περιουσία του €630 εκατ.!

O πρωταγωνιστής της ταινίας «Τίγρης και Δράκος»

Την απόφασή του να δωρίσει και τα περίπου 630 εκατ. ευρώ της περιουσίας του σε ιδρύματα αφού πεθάνει ανακοίνωσε ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Τίγρης και Δράκος», Τσόου Γιαν Φατ.

Ο 63χρονος σήμερα Φατ με καταγωγή από το Χονγκ Κονγκ, που έχει πρωταγωνιστήσει και σε ταινίες όπως «Οι Πειρατές της Καραϊβικής» και «A Better Tomorrow» είναι ο 24ος καλύτερα αμειβόμενος ηθοποιός σύμφωνα με την λίστα που δημοσίευσε πρόσφατα το περιοδικό Forbes.

Η κίνησή του πάντως δεν αποτέλεσε έκπληξη καθώς συχνά-πυκνά έχει θεαθεί στο Χονγκ Κονγκ να παίρνει τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να κινηθεί ή ακόμα και να πληρώνει εισιτήριο για να δει τις ταινίες του.

«Τα χρήματα δεν είναι κάτι που θα έχεις για πάντα. Όταν φύγεις από αυτόν τον κόσμο μια ημέρα, θα πρέπει να τα αφήσεις σε άλλους για να τα χρησιμοποιήσουν» εξήγησε ο Φατ στο νοτιοκορεάτικο κανάλι Munhwa Broadcasting Corporation.

«Δεν μπορείς να πάρεις μαζί σου τα χρήματα που έχεις στον τραπεζικό σου λογαριασμό αφού πεθάνεις» πρόσθεσε.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι την απόφασή του αυτή στηρίζει «σθεναρά» και η σύζυγός του, η Γιασμίν Ταν.

Η ίδια εξάλλου έχει περιγράψει στο παρελθόν πώς ο σύζυγός της συχνά τρώει από υπαίθρια εστιατόρια ή ότι άλλαξε το παλιό του κινητό μάρκας Nokia μόνο αφού αυτό σταμάτησε να λειτουργεί μετά από χρονία χρήσης.

Η αδιαφορία του Φατ για τα υλικά αγαθά πάντως είναι παροιμιώδης, αφού, όπως εξομολογείται, δεν έχει ιδέα ποια είναι η αξία του (σε χρήματα).

Ο Τσαν Φατ γεννήθηκε στο νησί Λάμα, σε ένα μικρό ψαροχώρι και είναι ευτυχισμένος απλώς όταν στο τραπεζί υπάρχει αρκετό φαγητό, γιατί έζησε πολύ φτωχικά χρόνια. «μου αρέσουν οι γλυκοπατάτες και τα λαχανικά, αλά είμαι ακόμα πιο ευτυχισμένος όταν υπάρχει κοτόπουλο και κρέας.

Την τάση να δωρίζουν την περιουσία τους έχουν ενστερνιστεί πολλοί μεγιστάνες, μεταξύ τους ο Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτής της Microsoft και ο μεγαλοεπενδυτής Γουέρν Μπάφετ.

Ωστόσο, η απουσία εν ενεργεία ηθοποιών του Χόλιγουντ και της Ασίας, είναι ηχηρή…

Σχετικά άρθρα