Μενεγάκη Vs Κορομηλά: το μίσος μεγαλώνει

Η άβυσσος που τις χωρίζει όλο και μεγαλώνει

Η άβυσσος που τις χωρίζει όλο και μεγαλώνει. Η άρνηση της Ελένης Μενεγάκη να μιλήσει στην αφιερωματική εκπομπή που ετοίμασε το “Ε” για το τηλεοπτικό comeback της Ρούλας Κορομηλά ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

“Αυτή τη… σφαλιάρα της Ελένης, η Ρούλα δεν πρόκειται να την ξεχάσει ποτέ”, αναφέρει πηγή στοYouweekly.

Όπως φαίνεται πλέον ο πόλεμος ανάμεσα τους μαίνεται και η φλόγα του μίσους τους σιγοκαίει. Ένα μίσος που μετρά 20 χρόνια.

menegaki22

Η “δασκάλα και η μαθήτρια» ήταν οι χαρακτηρισμοί που απέδιδαν στις δυο ξανθές παρουσιάστριες τα media της εποχής, αφού η Ελένη είχε ουσιαστικά διαδεχτεί τη Ρούλα στον «Πρωινό καφέ» του ΑΝΤ1 (ενδιάμεσα για μία χρονιά την εκπομπή είχε παρουσιάσει η Πόπη Χατζηδημητρίου και δεν είχε την αναμενόμενη απήχηση).

Μπορεί μπρoστά στις κάμερες η μια να μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για την άλλη με τη Μενεγάκη να κάνει μια guest εμφάνιση στο “Bravo”, την οποία η Κορομηλά της ανταπέδωσε στα πέντε χρόνια του “Πρωινού Καφέ” , όμως η σχέση τους μόνο φιλική δεν ήταν.

“Με αντιγράφει”

Σύμφωνα με τα όσα διαδίδονταν τότε, η Ρούλα δεν έβλεπε με καλό μάτι το “άστρο” της Ελένης και την απήχηση που είχε στο τηλεοπτικό κοινό, αφού ήθελε μόνο εκείνη να κατέχει τον τίτλο της απόλυτης βασίλισσας της TV.

Δεν είναι τυχαίο πως τα χαμόγελα που αντάλλασσαν μπροστά στον φωτογραφικό φακό γρήγορα χάθηκαν και αντικαταστάθηκαν από δημόσια καρφιά της μιας προς την άλλη και υπονοούμενα που μόνο κολακευτικά δεν ήταν.

Ο ανταγωνισμός ήταν πλέον ξεκάθαρος. Κάτι που οξύνθηκε όταν η Ρούλα επέστρεψε το 2001 στην πρωινή ζώνη αρχικά του ALPHA και στη συνέχεια του STAR. Το γεγονός όμως ότι η Ελένη κατείχε τα πρωτεία στη τηλεθέαση και η Ρούλα παρά τις επίμονες προσπάθειες της δεν κατάφερε να την ρίξει από την κορυφή, δημιούργησε ένα εχθρικό κλίμα ανάμεσά τους.

Τα καρφιά εκείνη την περίοδο έδιναν και έπαιρναν, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ η Κορομηλά υποστήριζε πως η Μενεγάκη την αντιγράφει κλέβοντας ιδέες από την εκπομπή της.

Δυο ξένες στο ίδιο κανάλι

Επειδή όμως η ζωή ή καλύτερα η τηλεόραση παίζει περίεργα παιχνίδια, οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν ξανά. Και αυτή τη φορά στην Κάντζα. Μπορεί η Ρούλα να ήταν υπέυθυνη του ψυχαγωγικού προγράμματος του ALPHA, όμως η μοναδική εκπομπή στην οποία δεν είχε λόγο ήταν αυτή της Ελένης.

Κάτι που φυσικά μόνο τυχαίο δεν ήταν. Η Μενεγάκη είχε απαιτήσει να μην έχει το παραμικρό “πάρε δώσε” με τη Ρούλα, κάνοντας την τούρμπο. Ρούλα και Ελένη ήταν πλέον στα μαχαίρια, και δεν είναι τυχαίο πως όταν η Μενεγάκη έδωσε το παρών στο “Greek Idol” που παρουσίαζε η Κορομηλά, το ύφος της έλεγε πολλά και τα χαμόγελα στα πρόσωπα και των δυο θύμιζαν Σιβηρία.

Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η Ρούλα να μην εμφανιστεί ποτέ στην εκπομπή της Ελένης, παρότι υποστήριζε πως είχε ανοιχτή πρόταση. Μάλιστα, όπως ακούγονταν τότε, τα νεύρα της Ελένης για την Ρούλα είχαν χτυπήσει κόκκινο, αφού θεωρούσε πως εκείνη βρίσκεται πίσω από την απόφαση του σταθμού να τη μεταφέρει στη μεσημεριανή ζώνη.

Τότε μάλιστα η Ρούλα είχε δηλώσει “ επειδή τα Ελληνικά μου πολλές φορές μεταφράζονται κάπως και παρερμηνεύονται, δεν θέλω να πω τίποτα. Ξέρεις πως έχω άποψη, αλλά δεν θέλω να την εκφέρω. Δεν εκφέρω άποψη για κανέναν. Ρωτήστε την ίδια.Είναι τόσο έμπειρη, έχει τόσα χρόνια στην τηλεόραση που μια χαρά θα τα πάει», κάνοντας τη Μενεγάκη έξαλλη.

Τα “παγωμένα χαμόγελα”

Τον Σεπετέμβριο του 2010, στη βάφτιση του παιδιού της πρώην διευθύντριας του γραφείου Τύπου του Alpha, Έρσης Βότση, η Ρούλα και η Ελένη θα συναντηθούν δημόσια μετά από καιρό. Όπως αποκαλύπτουν οι “κακές γλώσσες” της εποχής, όταν η Μενεγάκη ενημερώθηκε για την άφιξη της Ρούλας πήγε κοντά της και οι δυο τους χάρισαν ένα τυπικό χαμόγελο στις κάμερες.

Η συνάντησή τους κράτησε μόλις για μερικά λεπτά και μέχρι να φύγουν από το πάρτι, τα βλέμματά τους δεν διασταυρώθηκαν ξανά. Οι δυο τους συναντήθηκαν και στα τηλεοπτικά βραβεία του της εφημερίδας «Έθνος».

Η Ρούλα θέλοντας τότε να θολώσει τα νέρα, διαψεύδοντας τις φήμες περί κόντρας, μίλησε για ώρα πάνω στη σκηνή με τα καλύτερα λόγια για τη Μενεγάκη, η οποία από την πλευρά της ήταν λιγομίλητη.

Σχετικά άρθρα