Μερική δικαίωση Σαββίδη

Καταχρηστική κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης η 48ωρη απεργία που είχαν κηρύξει οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ ιδιοκτησίας Ιβαν Σαββίδη για τη Δευτέρα και την Τρίτη, μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η επιχείρηση εναντίον της απεργίας.

Όπως διευκρινίζεται, η απόφαση δεν κρίνεται παράνομη, άρα δέχεται τα επιχειρήματα των εργαζομένων, αλλά κρίνεται καταχρηστικό καθώς δέχεται και το επιχείρημα της Επιχείρησης ότι δεν πρέπει να διαταραχθεί η παραγωγή του εργοστασίου, αναφέροντας ότι μπορεί να τις κινητοποιήσεις τους, με νέες απεργίες, αργότερα.

Η απόφαση βγήκε το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ το πρωί οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ, απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους φορείς προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις εξελίξεις στην πρώην συνεταιριστική καπνοβιομηχανία και να συντονίσουν τον αγώνα τους για την διάσωση των θέσεων εργασία και της ίδιας της εταιρείας.

Σχετικά άρθρα

Τα πρώτα “ψάρια” από τη λίστα Lagard!

Μετά από επιμονή και υπομονή των οικονομικών εισαγγελέων κ. Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνού Μπρη αλλά και του επικούρου εισαγγελέα Γιάννη Δραγατση (ο όποιος έχει την ευθύνη των ερευνών της λίστας της HSBC) και των αξιωματούχων του Σώματος ο έλεγχος για τα πρώτα 150 ονόματα φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος του. Ήδη σε πολλούς επιχειρηματίες ο […]