“Μέρκελ έχεις αίμα στα χέρια σου”

Διαδηλώσεις στη Γερμανία

Τον «Ασκό του Αιόλου» εναντίον της Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται πως άνοιξε η τρομοκρατική επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Μετά τα ομαδικά «πυρά» που δέχθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος από πολιτικούς τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ευρώπη με αφορμή την πολιτική που ακολούθησε στο μεταναστευτικό, πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκε την Τετάρτη έξω από το γραφείο της, στο Βερολίνο, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της και σηκώνοντας πλακάτ με μηνύματα, όπως «να φύγει η Μέρκελ» και «έχεις αίμα στα χέρια σου».

Μόλις δύο 24ωρα μετά την επίθεση στο Βερολίνο, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι και άλλοι 48 τραυματίστηκαν, η δημοτικότητα της καγκελαρίου παρουσίασε κατακόρυφη πτώση και στον αντίποδα, αυξήθηκαν οι φωνές εναντίον της πολιτικής των «ανοιχτών συνόρων», την οποία υποστήριξε καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης η Γερμανίδα πολιτικός.

Σύμφωνα με τα γερμανικά Μέσα, υποστηρικτές του κόμματος της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο της καγκελαρίου, φωνάζοντας συνθήματα «προστατέψτε τα σύνορα» και «αρκετά, πόσες φορές ακόμη;».

Η επικεφαλής του κόμματος, Φράνκι Πέτρι, δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να αρνηθούμε τη σύνδεση του τρομοκρατικού χτυπήματος με τη μεταναστευτική πολιτική της Μέρκελ, ούτε ότι δεν αναμένουμε και άλλα χτυπήματα».

Την ίδια στιγμή, νεοναζιστικές οργανώσεις που αντιτίθενται στην παρουσία μεταναστών στη Γερμανία, συγκεντρώθηκαν σε σημείο κοντά στην πλατεία του Βερολίνου που σημειώθηκε το τρομοκρατικό χτύπημα, φωνάζοντας συνθήματα για την απομάκρυνση όλων των προσφύγων και των μεταναστών από τη χώρα.

 

Σχετικά άρθρα