Μέρκελ: Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες!

Επίθεση αγάπης από την Γερμανίδα καγκελάριο

Η Άνγκελα Μέρκελ μίλησε σε επαγγελματικό Λύκειο του Βερολίνου και έκανε μια… επίθεση αγάπης στους Έλληνες με τις δηλώσεις της.

«Είναι λάθος ότι οι Έλληνες δεν είναι εργατικοί ή ότι οι Γερμανοί είναι τσιγκούνηδες» είπε χαρακτηριστικά η καγκελάριος της Γερμανίας και συνέχισε: «όταν ξέσπασε η κρίση του ευρώ, που θεωρώ ότι ήταν μία πολύ δύσκολη δοκιμασία (…) εγώ ήμουν πάντα αντίθετη όταν κάποιος υποστήριζε κάτι όπως “α, ναι οι Βούλγαροι, οι Έλληνες ξέρουμε καλά πως είναι αυτοί”… Δεν πρέπει να μιλάμε ποτέ μ’ αυτό τον τρόπο».

Και στη συνέχει είπε: «Οι Γερμανοί είναι όλοι τόσο διαφορετικοί ο ένας από τον άλλο, οι Τούρκοι είναι τόσο διαφορετικοί ο ένας από τον άλλο. Εάν αρχίσω να λέω “οι Έλληνες δεν είναι εργατικοί και οι Γερμανοί είναι από την φύση τους εργατικοί αλλά τσιγκούνηδες…”, και τα δύο είναι λάθος».

«Βρίσκουμε (παντού) ανθρώπους γενναιόδωρους και ανθρώπους τσιγκούνηδες», δεν πρέπει ποτέ να γενικεύουμε τα πράγματα, «με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πραγματικά να ανακαλύψουμε την διαφορετικότητα στην Ευρώπη» υπογράμμισε η Άνγκελα Μέρκελ.

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

Comments are closed.