Μέσα σε trailer-κλουβί σέρνει τον Τσίπρα η Μέρκελ

Σε σκίτσο της Politico

Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν αμάξι, ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δεν θα καθόταν στο τιμόνι αλλά δεν θα δικαιούταν καν μια θέση στο εσωτερικό του, φαίνεται να λέει το εύγλωττο σκίτσο που δημοσίευσε σήμερα ο ιστότοπος Politico.eu.

Στο σκίτσο που σχεδίασε ο Τζακ Τσάντγουικ ειδικά για το site, εμφανίζονται οι όλες οι γνωστές φυσιογνωμίες που πρωταγωνιστούν σήμερα στα ευρωπαϊκά πράγματα: Η Άγγελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Ολάντ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ντέιβιντ Κάμερον και ο Σαρλ Μισέλ.

Συγκεκριμένα, η Γερμανίδα καγκελάριος οδηγεί ένα αυτοκίνητο με το σήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το οποίο ο Βρετανός πρωθυπουργός πασχίζει να αποδράσει, την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος χαμογελά σαρδόνια και ο Βέλγος πρωθυπουργός μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο κοιτούν με αγωνία προς… το μέλλον. Μια πινακίδα μπροστά από το αμάξι δείχνει την κατεύθυνση προς ένα μάλλον δυσοίωνο 2016, όπου παραμονεύουν προβλήματα όπως η τρομοκρατία, η μετανάστευση και η κλιματική αλλαγή.

Από την γνώριμη σε όλους μας παρέα που επιβαίνει στο αμάξι με το σήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν λείπει φυσικά ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο η θέση του είναι διαφορετική από των υπολοίπων.

 

Σχετικά άρθρα