Μέσα στον Γενάρη στα χέρια Σαββίδη το Porto Carras!

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η συμφωνία

Μέσα στις πρώτες εβδομάδες του 2020 πιθανότατα θα κλείσει τη συμφωνία για την εξαγορά μετοχών του θέρετρου Porto Carras στη χερσόνησο της Χαλκιδικής από τον όμιλο Στένγκου και θα καταλήξει στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη.

Από την πλευρά των επιχειρήσεων Σαββίδη, η συναλλαγή αγοράς θα πρέπει να συναφθεί από την Belterra Investments, θυγατρική του επιχειρηματία, ο οποίος μετέπειτα συμμετείχε στην απόκτηση του λιμανιού στην Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα panram.ru.

Νωρίτερα, για το θέρετρο ενδιαφέρθηκε για την τοπική ΤΕΜΕΣ, η οποία ελέγχει το Hilton και την Costa Navarino, το δίκτυο Marriott, καθώς και το επενδυτικό ταμείο της Goldman Sachs, ωστόσο ο Ιβάν Σαββίδης κατέθεσε καλύτερη πρόταση και είναι έτοιμος να εξαγοράσει ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία όχι μόνο στην Χαλκιδική, αλλά γενικότερα στην χώρα.

Το Porto Carras καταλαμβάνει 17,5 εκτάρια γης και περιλαμβάνει τέσσερα ξενοδοχεία Meliton, Σιθωνία, Villa Galini, Village Inn, σπα, γήπεδο γκολφ, μαρίνα για γιοτ, ιδιωτικούς αμπελώνες και οινοποιείο.

Το κύριο “τέχνασμα” του αποκαλείται μοναδική φύση και ζώνες beren 9 χιλιομέτρων, με αμμώδεις παραλίες και γραφικούς κόλπους.

Οι ειδικοί εκτιμούν την αξία τους σε 394,5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά η αξία τους μπορεί να μειωθεί στα 250-300 εκατομμύρια ευρώ. Η πλευρά Σαββίδη σχεδιάζει επίσης να επενδύσει άλλα 100 εκατομμύρια ευρώ στο έργο για τον εκσυγχρονισμό του συγκροτήματος. Μεσοπρόθεσμα – το άνοιγμα του θέρετρου 526 νέες εξοχικές κατοικίες.

Σχετικά άρθρα