«Μετά τις 27 Απριλίου οι ανακοινώσεις»

Όσα ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

Στο άνοιγμα των σχολείων αλλά με προϋποθέσεις και προφυλάξεις αναφέρεται σε συνέντευξή του ο Βασίλης Κικίλιας. «Κύριο μέλημά μας είναι τα παιδιά, που φέτος δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις και περνούν, όπως ξέρετε, μεγάλη αγωνία αυτά και οι οικογένειες τους», τονίζει ο υπουργός Υγείας.

Μετά τις 27 Απριλίου οι ανακοινώσεις για αποκλιμάκωση των μέτρων
Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια οι ανακοινώσεις για την αποκλιμάκωση των μέτρων λόγω του κορονοϊού, πρόκειται να γίνει μετά τις 27 Απριλίου. Παράλληλα ο υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι η μέχρι τότε τήρηση των μέτρων «θα οδηγήσει, κατά τη γνώμη μου, σε νέα μείωση της επιδημιολογικής καμπύλης και θα δώσει στους ειδικούς επιστήμονες τη δυνατότητα να εισηγηθούν την αποκλιμάκωση των μέτρων με μεγαλύτερη ασφάλεια. Η σταδιακή άρση των μέτρων δεν θα είναι άνευ όρων, αλλά αντίθετα με προϋποθέσεις, έτσι ώστε να μη διακινδυνεύσουμε μετά από τόση ταλαιπωρία και τόσες απώλειες ένα δεύτερο κύμα διασποράς του κορονοϊού».

Σχετικά με τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες υπογραμμίζει ότι «έχουμε ιερή υποχρέωση να τους προστατεύσουμε περισσότερο από όλους. Τους ζητούμε να επιδείξουν υπομονή σε αυτή τη δύσκολη φάση του περιορισμού που ζουν. Αποδείξαμε ότι πραγματικά νοιαζόμαστε για αυτούς. Μόλις οι επιστήμονές μας δώσουν το πράσινο φως, οι περιορισμοί θα αρθούν».

Τέλος αναφερόμενος στην επόμενη μέρα του ΕΣΥ ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να φτάσει τις 1.200 κλίνες ΜΕΘ, δηλαδή να έχουμε και στη χώρα μας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που είναι 12 κρεβάτια ΜΕΘ για 100.000 πολίτες

Σχετικά άρθρα