Μεταφέρουν πρόσφυγες με τζετ σκι!

Συνελήφθη ο ένας από τους δύο διακινητές

«Μόδα» φαίνεται πως έχει γίνει η παράνομη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων στα ελληνικά νησιά από τα τουρκικά παράλια με τζετ σκι. Μετά το περιστατικό που καταγράφηκε στη Μυτιλήνη, νέο βίντεο από τη Σάμο αυτή τη φορά, αποκαλύπτει πως δεν επρόκειτο για μεμωνομένο φαινόμενο, αλλά μάλλον για καθιερωμένη – πλέον – τακτική.

Σε βίντεο, που δημοσιεύει η τοπική εφημερίδα Σαμιακή Γνώμη, φαίνονται καθαρά δύο τζετ σκι, που τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην απόλυτα ήρεμη θάλασσα, να πλησιάζουν τις ακτές της Σάμου. Η καταγραφή του βίντεο γίνεται από άλλο σκάφος, ενώ τα τζετ σκι αρχικά δεν φαίνεται αν αφήνουν και πού τους επιβάτες τους. Καθώς όμως το σκάφος περνάει τον κάβο, φαίνονται καθαρά τέσσερις άνθρωποι να προσπαθούν να σκαρφαλώσουν στην βραχώδη ακτή, ενώ τα τζετ σκι έχουν εξαφανιστεί…

Είναι σαφές πως σε κάθε τζετ σκι επέβαιναν τουλάχιστον τρία άτομα (μαζί με τον οδηγό), ενώ όλη η «επιχείρηση» δεν κράτησε πάνω από δύο λεπτά.

Λίγο αργότερα το λιμενικό ανακοίνωσε πως συνελήφθη ο χειριστής του ενός τζετ σκι, λίγο αφότου αποβίβασε τους πρόσφυγες, καθώς εντοπίστηκε από πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Σώματος, το οποίο και τον ακινητοποίησε.

Σχετικά άρθρα