Μετάλλαξη Όμικρον: Εξαπλώνεται σε όλο τον πλανήτη (vid)

Αυξάνονται οι χώρες που επιβάλλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, που ονομάστηκε Όμικρον, εξακολουθεί να εξαπλώνεται στον κόσμο. Έτσι, όλο και περισσότερες χώρες επιβάλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς, σε μια προσπάθεια να προστατευθούν.

Δύο νέα κρούσματα να εντοπίστηκαν σήμερα στην Αυστραλία, με το υπουργείο Υγείας της πιο πολυπληθούς πολιτείας της χώρας, της Νέας Νότιας Ουαλίας, να ανακοινώνει ότι δύο ταξιδιώτες που έφτασαν το Σάββατο (27/11) στο Σίδνεϊ από τον νότιο τμήμα της Αφρικής βρέθηκαν θετικοί στο νέο στέλεχος.

 

Η παραλλαγή Όμικρον θεωρείται πιο μεταδοτική από προηγούμενες, αν και οι ειδικοί ακόμη δεν γνωρίζουν αν προκαλεί πιο σοβαρή ή πιο ήπια νόσηση σε σχέση με άλλα στελέχη. Πολλές χώρες έχουν ήδη επιβάλει ή σχεδιάζουν να επιβάλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς για κράτη του νότιου τμήματος της Αφρικής.

 

Υιοθετώντας τα πιο δραστικά μέτρα μέχρι στιγμής, το Ισραήλ ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου (27/11) ότι απαγορεύει την είσοδο στο έδαφός του όλων των αλλοδαπών, ενώ επαναφέρει σε λειτουργία μια τεχνολογία παρακολούθησης των προσώπων μέσω των κινητών τους τηλεφώνων προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του Όμικρον στη χώρα.

 

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Ναφτάλι Μπένετ, δήλωσε ότι η απαγόρευση εισόδου στη χώρα θα ισχύει για 14 ημέρες. Στο διάστημα αυτό οι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι θα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι του στελέχους Όμικρον.

Σχετικά άρθρα