ΜΕΤΡΟ σε… τέσσερα χρόνια!

Το λες και ανέκδοτο…

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, Γιάννη Μυλόπουλο, είχαν την Παρασκευή 18 Μαρτίου ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Ε.Σ.Θ.), κ. Π. Φιλιππίδης, και ο κ. Κ. Καλογιάννης, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Σ.Θ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί και επίσημα ο εμπορικός κόσμος της πόλης για την εξέλιξη των έργων του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη, ένα πολύπαθο έργο, το οποίο κατά τη διάρκεια υλοποίησής του έχει πλήξει οικονομικά επιχειρήσεις που βρίσκονται πάνω στον άξονα κατασκευής του.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η Διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο, με ρυθμούς ταχύτερους από αυτούς του πρόσφατου παρελθόντος, πρόθεση η οποία εδράζεται σε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, βάσει του οποίου, έως και την άνοιξη του 2017, θα έχουν απομακρυνθεί από τα περισσότερα εργοτάξια οι σιδηρόφρακτες κατασκευές, ενώ η ημερομηνία σταθμός περάτωσής του, κινείται στον χρονικό ορίζοντα του 2020.

Επιπλέον, σημαντικό στοιχείο της ενημερωτικής συνάντησης για την εξέλιξη του έργου, αποτελεί και το γεγονός ότι έχει βρεθεί τεχνική λύση και για το θέμα του σταθμού της Βενιζέλου όπως βεβαίωσε ο κ. Μυλόπουλος, του πιο δύσκολου ίσως σταθμού του κεντρικού άξονα κατασκευής του.

Σχετικά άρθρα