Μια λυγισμένη λαμαρίνα σκότωσε τον Παντελίδη

Τι λέει η ιατροδικαστική έκθεση

Ένα λυγισμένο σίδερο που πέρασε μέσα από την οροφή του τζιπ προκάλεσε το θανατηφόρο τραύμα στον Παντελή Παντελίδη, κατά τη διάρκεια της ανατροπής του οχήματος στην επικίνδυνη στροφή που οδηγεί στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου που επικαλείται την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του τραγουδιστή ήταν αποτέλεσμα ενός μόνο τραύματος, και ήταν ακαριαίος.

Η ίδια λυγισμένη λαμαρίνα, μέρος των κιγκλιδωμάτων στα οποία προσέκρουσε το όχημα, τραυμάτισε σοβαρά και την 30χρονη συνεπιβάτιδα, η οποία καθόταν στο πίσω κάθισμα, ακριβώς πίσω από τον Παντελή Παντελίδη. Η 30χρονη τραυματίστηκε στα πάνω και στα κάτω άκρα και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Ελαφρότερα τραυματίστηκε η 21χρονη που έδωσε και την πρώτη κατάθεση για το δυστύχημα στην Τροχαία. Όπως είπε, δεν φορούσε ζώνη και δεν μπορεί να θυμηθεί τις συνθήκες του δυστυχήματος με την ανατροπή του τζιπ στην επικίνδυνη στροφή. «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Δεν μπορώ να θυμηθώ καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η νεαρή βιώνει μετατραυματικό σοκ και δεν μπορεί να διαφωτίσει περισσότερο τους αξιωματικούς της Τροχαίας, που θα επιχειρήσουν σήμερα να πάρουν νέα κατάθεση.

Οπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» πολύ περισσότερο θα καθυστερήσουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστωθεί αν είχε γίνει κατανάλωση αλκοόλ, όπως και για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είχε ρίξει κάποιος κάτι στο ποτό του τραγουδιστή πριν από το δυστύχημα.

Από την πλευρά της οικογένειας έχουν οριστεί τεχνικοί σύμβουλοι που θα εξετάσουν και εκείνοι τις συνθήκες του περιστατικού. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ανώτατος αξιωματικός της Τροχαίας επισημαίνει ότι «ερευνώνται τα πάντα. Τυχόν βλάβη στα φρένα, στο γκάζι, ακόμα και το σχεδόν απίθανο ενδεχόμενο της δολιοφθοράς. Το επικρατέστερο, όμως, σενάριο είναι ο οδηγός να έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το όχημα να φύγει με δύναμη εκτός δρόμου.

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα γιατί ο Παντελίδης επέλεξε το συγκεκριμένο απόμερο και επικίνδυνο δρόμο, δίπλα στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, με το πιθανότερο σενάριο να είναι ότι ήθελε να επιστρέψει τη μία από τις δύο κοπέλες στο σπίτι της.

Σχετικά άρθρα