«Μιλάνε» οι κοριοί στη δίκη για το Noor 1

Από τις συνομιλίες της ΕΥΠ το 2012 για τα στημένα παιχνίδια του ποδοσφαίρου

Θα ακουστούν τελικά στη δίκη για την υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor 1 οι ηχογραφημένοι διάλογοι από τις νόμιμα υποκλαπείσες συνομιλίες της ΕΥΠ το 2012 για τα στημένα παιχνίδια του ποδοσφαίρου.

Πρόκειται για διαλόγους που δεν είχαν ακουστεί στην πρώτη δίκη και στους οποίους εμπλέκονται αρκετοί κατηγορούμενοι της υπόθεσης των 2,1 τόνων ηρωίνης (ήταν τρεις, αλλά τα 900 κιλά παραδόθηκαν εν πλω νότια της Κρήτης σε κύκλωμα της σερβικής μαφίας για τα… περαιτέρω). Στις συνομιλίες αυτές ακούγονται μεταξύ άλλων οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Νίκος Συντυχάκης, εναντίον των οποίων έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται στη νομοθεσία περί ναρκωτικών».

Ο συνήγορος του Αιμίλιου Κοτσώνη, Γιάννης Ηρειώτης, κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια ώστε οι εν λόγω διάλογοι να μην ακουστούν. Για περισσότερο από μία ώρα επιχειρηματολογούσε γιατί δεν πρέπει να ακουστούν τα ηχητικά ντοκουμέντα, ενώ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη, ο οποίος έκανε τις επίμαχες απομαγνητοφωνήσεις κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Τελικά, το δικαστήριο αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του κ. Ηρειώτη, ο οποίος στο τέλος της διαδικασίας συναίνεσε, ενώ σημείωσε πως υπήρξε λάθος από την πλευρά της εισαγγελέως ως προς τη διεύθυνση αποστολής των συγκεκριμένων ηχογραφήσεων. Όπως είπε, έπρεπε να σταλούν σε διαφορετική υπηρεσία προς απομαγνητοφώνηση, ωστόσο κατά τη χθεσινή μέρα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του δικαστηρίου με τη διευθύντρια Εγκληματολογικού της ΕΛ.ΑΣ., η οποία με τη σειρά της αναίρεσε τα επιχειρήματα του συνηγόρου του πρώην στελέχους του Ολυμπιακού, Αιμίλιου Κοτσώνη.

Στις εν λόγω συνομιλίες γίνονται αναφορές σε ποδοσφαιρικά παιχνίδια αλλά και σε περίεργες δουλειές με πετρέλαια και τσιγάρα. Μάλιστα, οι διάλογοι έχουν χαρακτηριστεί «άκρως ενδιαφέροντες» από την εισαγγελέα της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Πειραιά, Βασιλική Βλάχου. Η δίκη συνεχίζεται σήμερα με την εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης.

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα