«Μιλάνε τα κόμματα της παράγκας στο ποδόσφαιρο»

Τι ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας

Μια αναφορά στο ποδόσφαιρο που αν μη τι άλλο έχει τεράστια σημασία -μιας και προήλθε από τα χείλη του πρωθυπουργού- έκανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή και στο πλαίσιο της συζήτησης για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ανάμεσα σε άλλα λοιπόν συμπεριέλαβε την «παράγκα στο ποδόσφαιρο», όπως είπε χαρακτηριστικά, στους λόγους για τους οποίους, κατά τον ίδιο, δεν δικαιούνται να μιλούν.

«Σε αυτή τη χώρα θα μάθουν ότι ο νόμος ισχύει για όλους. Μας κατηγορούσατε ότι ο διαγωνισμός έγινε για να πάρει άδεια ο Καλογρίτσας αλλά όταν εκείνος ζήτησε διευκόλυνση έφυγε το επόμενο λεπτό. Τι έχετε να πείτε τώρα; Πάει αυτή η καραμέλα», είπε αρχικά:

«Μήπως ο Κυριακού, ο Μαρινάκης, ο Σαββίδης είναι ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως θα γίνει ΣΥΡΙΖΑ ο Αλαφούζος; Όποιος επίδοξος καναλάρχης δεν μπορεί να πληρώσει, θα εκπέσει την επόμενη στιγμή. Είπατε ότι θα γυρίσετε πίσω τα λεφτά από τις τηλεοπτικές άδειες, που τα έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός. Μιλάνε τα κόμματα της Siemens, των υποβρυχίων, του Χριστοφοράκου, του Τσοχατζόπουλου, της παράγκας στο ποδόσφαιρο», σημείωσε χαρακτηριστικά. Και κατέληξε:

«Η ΝΔ είναι ενάντια στην προσπάθεια να σπάσει η διαπλοκή. Εδώ και ένα μήνα παίζεται η τρίτη πράξη ενός έργου που έχουμε βαρεθεί: της αριστερής παρένθεσης. Τώρα επιχειρείτε το ίδιο στηριζόμενοι από αυτούς που για πρώτη φορά καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη, να είναι ίσοι απέναντι στους νόμους. Δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα, έχετε βγει στα κεραμίδια για να υπερασπιστείτε το πιο σκοτεινό δίκτυο εξουσίας, αυτό που οικοδόμησαν οι καναλάρχες με τις τράπεζες και τα δικά σας κόμματα. Και τολμάτε να κουνάτε το δάχτυλο στην αριστερά».

Σχετικά άρθρα