Μίλησε για λιανεμπόριο και εστίαση ο Μητσοτάκης

«Αποφασίσαμε πιο σκληρό lockdown», αναφέρει

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για το λιανεμπόριο και την εστίαση που παραμένουν κλειστά λόγω του lockdown.

Για το λιανεμπόριο και την εστίαση που παραμένουν κλειστά λόγω του lockdown στη χώρα μας μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Αντόνιο Κόστα.

Αναφερόμενος στο λιανεμπόριο και την εστίαση και με παράδειγμα το γεγονός ότι στην Πορτογαλία λειτουργούν κανονικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε: «Βιωματικά όλοι όσοι καλούμαστε να λάβουμε αποφάσεις αυτή την εποχή, περνούμε από την ίδια διαδικασία αλλαγής δεδομένων και ανάγκης αναπροσαρμογής. Πήραμε απόφαση για ένα πιο σκληρό lockdown θεωρώντας ότι τα Χριστούγεννα αυξάνονται οι κοινωνικές επαφές και τα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ακόμη ότι έχει προσδιοριστεί μια ξεκάθαρη διαδικασία όπου «κάθε εβδομάδα η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα παίρνει αποφάσεις, αφού εξετάσει τα τελευταία δεδομένα». «Θέλω να ελπίζω ότι θα πάμε καλά, αλλά δεν είναι η δουλειά μου να προκαταλάβω τις εισηγήσεις των ειδικών», πρόσθεσε.

«Μέχρι να έχουμε περισσότερα εμβόλια, θα υπάρχουν περιορισμοί», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας πως θα έχουμε τρεις δύσκολους μήνες μπροστά μας. Για τα εμβόλια ειδικότερα σχολίασε πως η χώρα μας έκανε πρόοδο στο κομμάτι αυτό και εκτίμησε ότι στην Ελλάδα, από ένα σημείο και μετά «θα έχουμε περισσότερα από αυτά που χρειαζόμαστε» επειδή έχουν παραγγελθεί αρκετά.

πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα