Μίλησε για την Β. Ελλάδα ο Χαρδαλιάς

Όσα είπε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας

Ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας κράτησε χαμηλούς τόνους για το ενδεχόμενο άρσης του lockdown.

Δεν υπάρχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την τήρηση των μέτρων σε ορισμένες περιοχές όπως στη Βόρεια Ελλάδα, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σημειώνοντας ότι οι αρχές ανέμεναν νωρίτερα τα πρώτα σημεία βελτίωσης της κατάστασης.

Τίθεται λοιπόν ένα θέμα με την τήρηση των μέτρων πρόσθεσε και σημείωσε ότι φαίνεται ότι ίσως κάποιοι συμπολίτες μας επιδεικνύουν πιο χαλαρή συμπεριφορά και επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα των μέτρων.

Ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει προς όλους ξεκάθαρο ότι δεν είναι στιγμή για εκπτώσεις στην τήρηση των μέτρων καθώς όσο καλύτερα εφαρμόζονται, τόσο καλύτερα αποδίδουν.

Αναφορικά με τη συζήτηση σχετικά με το χρόνο λήξης του lockdown είπε ότι η απόφαση της κυβέρνησης θα βασιστεί αποκλειστικά και μόνο στα επιστημονικά δεδομένα και τις εισηγήσεις των ειδικών.

Πρόσθεσε ότι αντιλαμβάνεται την προσδοκία που δημιουργεί στους πολίτες αλλά και στους επαγγελματίες το γεγονός ότι πλησιάζουν οι γιορτές αλλά αυτή τη στιγμή το διακύβευμα είναι η δημόσια υγεία και για την κυβέρνηση μοναδική της προτεραιότητα είναι η προστασία ζωής.

Σχετικά άρθρα