Μήνυμα Ιβάν για την Γενοκτονία

Τι ανέφερε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με μήνυμα του στην προσωπική του ιστοσελίδα αναφέρεται στην Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται σε αυτή:

“Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές!

Κάθε χρόνο στην παραμονή της Ημέρας Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ανατρέχουμε σε γεγονότα που συνέβησαν πριν από 100 χρόνια – νοητά πηγαίνουμε στους ορεινούς εκείνους δρόμους, στα σπίτια των προγόνων μας, θαυμάζουμε την ομορφιά των εκκλησιών μας.

Κάθε χρόνο οι καρδιές μας ξεσπούν, έχοντας πλήρη συναίσθηση του τραγικού τέλους της μακρόχρονης ιστορίας του Πόντου.

Η Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία μας στρέφει προς τις βασικές αξίες που χαρακτήριζαν τον Ποντιακό χαρακτήρα – το θάρρος, την εθνική αξιοπρέπεια και την ολόψυχη αγάπη προς την Πατρίδα.

Την ημέρα αυτή εκατομμύρια καρδιές, που χωρίζουν δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, χτυπάνε από κοινού σε όλο το κόσμο. Παρά της δύσκολες συγκυρίες διατηρηθήκαμε σαν λαός και κάθε φορά λέμε με υπερηφάνεια: «Είμαι πόντιος!»

Πολλά έχουν γίνει για να μάθει ο κόσμος για την Μικρασιατική καταστροφή, αλλά πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα. Δε θα κουραστώ ποτέ να επαναλαμβάνω, ότι οι προσπάθειές μας, θα είναι εκατοντάδες φορές πιο αποτελεσματικές, αν θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε έναν κοινό στόχο – την παγκόσμια αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Μόνο η ανάλυση και η δημόσια καταδίκη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, μπορεί να σώσει τον κόσμο από την επανάληψη αυτών των τρομερών γεγονότων.

Αιωνία η μνήμη των αθώων θυμάτων! Είθε ο Κύριος να μας προστατέψει από τις νέες αναταραχές και τους πολέμους!

Μετά τιμής,

Ιβάν Σαββίδης”

Σχετικά άρθρα