Μήνυση κατά οκτώ αστυνομικών!

Από την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου

Μήνυση κατά των 4 αστυνομικών που πέρασαν χειροπέδες στον Ζακ Κωστόπουλο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, κατέθεσε η οικογένεια του 33χρονου.

Με την ίδια μήνυση ζητεί την τιμωρία και των άλλων 4 αστυνομικών που βρέθηκαν στο σημείο για το αδίκημα της συνέργειας στην ανθρωποκτονία, ενώ μηνύει και τον διασώστη του ΕΚΑΒ για το αδίκημα της κακουργηματικής έκθεσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής, «η μήνυση αποτυπώνει τη βούληση της οικογένειας του θανόντος να αποδοθούν ορθά οι ποινικές κατηγορίες και να δικαστούν οι εμπλεκόμενοι για τα αδικήματα που διέπραξαν.

Η εξέλιξη της ΕΔΕ προς την κατεύθυνση της επιβολής των ανώτατων πειθαρχικών ποινών στους ελεγχόμενους, συνάδει προς τη σοβαρότητα της υπόθεσης και την ανάγκη πλήρους διερεύνησής της» καταλήγει.

Όλα αυτά μετά το πόρισμα της ΕΔΕ που προτείνει να παραπεμφθούν στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛΑΣ με το ερώτημα επιβολής πειθαρχικής ποινής και οι οκτώ άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση του ξυλοδαρμού του νεαρού άνδρα.

Πιο συγκεκριμένα, προτείνεται απόταξη για τους τέσσερις από τους οκτώ, ενώ για τους υπόλοιπους τέσσερις προτείνεται αργία με απόλυση. Οι αυστηρότατες ποινές στους αστυνομικούς, πάντως, προκάλεσαν αντιδράσεις.

Σχετικά άρθρα