Μειώνονται οι τιμές στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ

Πόσο θα κοστίζουν;

Δεύτερες σκέψεις φαίνεται πως κάνει το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών όσον αφορά το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου πρόκειται να ανακοινώσει τη μείωση του κομίστρου στον ΟΑΣΘ κατά 10%, τόσο στο απλό εισιτήριο, όσο και στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Η αρχική προσέγγιση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ήταν η μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές, από το 24% στο 13%, για το διάστημα από 1η Ιουνίου έως 31 Οκτωβρίου, να περάσει μόνον στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας καθώς το εισιτήριο εκεί είχε αυξηθεί τον Φεβρουάριο του 2016 στο 1,40 ευρώ από 1,20, ενώ της Θεσσαλονίκης είχε παραμείνει σταθερό.

Ωστόσο, έπειτα από σχετική εισήγηση του ΟΑΣΘ το υπουργείο Μεταφορών φέρεται να αποφάσισε να προχωρήσει σε ανάλογες μειώσεις και στη Θεσσαλονίκη. “Ο τελικός λόγος ανήκει πάντα στο υπουργείο. Εάν ο υπουργός αποφασίσει κάτι διαφορετικό φυσικά θα το υλοποιήσουμε” είχε δηλώσει στη Voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας ο οποίος απέφυγε σήμερα να επιβεβαιώσει, αλλά και να διαψεύσει την επικείμενη μείωση της τιμής του κομίστρου. “Περιμένουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης”, περιορίστηκε να δηλώσει στη Voria.gr.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πηγή του υπουργείου, εντός των επόμενων ημερών ή και ωρών πρόκειται ο υπουργός Κώστας Καραμανλής να ανάψει το πράσινο φως για τη μείωση κατά 10% στο κόμιστρο του ΟΑΣΘ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η τιμή του βασικού εισιτηρίου θα μειωθεί από το 1 ευρώ στα 90 λεπτά και στα 45 λεπτά το μισό εισιτήριο από 50 που είναι σήμερα. Επίσης, τα εισιτήρια των υπόλοιπων τριών κατηγοριών θα μειωθούν στο 1,10 ευρώ (από 1,20), 1,35 (από 1,50) και 1,80 (από 2). Ανάλογες μειώσεις θα γίνουν και στις κάρτες ως εξής: μηνιαία κάρτα στα 27 ευρώ από 30, τριμηνιαία στα 76 ευρώ από 84 και εξαμηνιαία στα 135 ευρώ από 150 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου στον ΟΑΣΘ έγινε τον Οκτώβριο του 2014 όταν από 0,80 ευρώ το εισιτήριο έφτασε στο 1 ευρώ

 

Σχετικά άρθρα

Αμφίπολη: Προς έναν τέταρτο θάλαμο – Αποκαλύφθηκαν ολόκληρες οι Καρυάτιδες!

Εχουν ύψος 2,27μ. – Φορούν ποδήρη χιτώνα και μακρύ κροσσωτό ιμάτιο με πλούσιες πτυχώσεις. Οι ολόσωμες Καρυάτιδες που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες τις οποίες έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Πολιτισμού την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της νέας ενημέρωσης για την πρόοδο των ανασκαφικών εργασιών στον λόφο Καστά της Αμφίπολης αναμφίβολα εντυπωσιάζουν. Παράλληλα- κι ενώ σοβαρές […]