Μειώσεις φόρων σε ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και 120 δόσεις

Δείτε τις άμεσες και τις έμμεσες αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο

Τις τελευταίες πινελιές στο φορολογικό νομοσχέδιο με τις μειώσεις φόρων βάζει το οικονομικό επιτελείο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Τσεκούρα για το OPEN TV, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φοροελαφρύνσεις θα έρθουν σε δύο δόσεις: Μία τις επόμενες εβδομάδες και η δεύτερη τον Οκτώβριο με την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού.

Φαίνεται πως άμεσα θα έρθει μείωση ΦΠΑ σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών εστίασης, δηλαδή και στα ροφήματα, όπως είναι ο καφές.

***Λίφτινγκ στις 120 δόσεις.

***Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% αλλά και αναπτυξιακές παρεμβάσεις όπως είναι τα κίνητρα για το leasing αυτοκινήτων και η «χρυσή βίζα».

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, θα έρθει και φορολογικό το φθινόπωρο που θα περιλαμβάνει μείωση του φόρου επιχειρήσεων από το 28% στο 24%.

***Ο πρώτος φορολογικός συντελεστής φυσικών προσώπων για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ θα μειωθεί στο 9%

***Μείωση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 22% και του χαμηλού στο 11% εντός τετραετίας αλλά και μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5%.

Στο επίκεντρο του Οικονομικού Επιτελείου με τους Θεσμούς βρέθηκε και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει μειώσεις φόρων αλλά και αλλαγές στις 120 δόσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι το λίφτινγκ στις 120 δόσεις αναμένεται να περιέχει μικρότερη ελάχιστη δόση στα 20 ευρώ από τα 30 σήμερα, με αποτέλεσμα όσοι χρωστούν έως 3.000 ευρώ να πληρώνουν τα χρέη τους σε περισσότερες δόσεις. Στο τραπέζι βρίσκεται και η μείωση του επιτοκίου στο 3% από 5% σήμερα.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα

Οι παραγωγοί πήγαν Σαουδική Αραβία!

Δέκα αγροτικοί συνεταιρισμοί από περιοχές της Βόρειας Ελλάδος και συγκεκριμένα της Βέροιας, της Κοζάνης και της Νάουσας, συμμετείχαν στη 2η Διεθνή Κλαδική Έκθεση Τροφίμων FOODEX SAUDI στη Τζέντα για να προωθήσουν νωπά και κονσερβοποιημένα ροδάκινα. Τα γεγονότα του περασμένου Αυγούστου με την εφαρμογή του ρωσικού “εμπάργκο” στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων από χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης […]