Μειώσεις-σοκ σε συντάξεις

Μέχρι και 4,5 συντάξεις το χρόνο ζητούν θυσία οι δανειστές

Μέχρι και 4,5 συντάξεις το χρόνο ζητούν θυσία οι δανειστές για να κλείσουν την δεύτερη αξιολόγηση και να προχωρήσουν στην συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τις αποφάσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Με βάση τις τελευταίες διαρροές από τις ενημερώσεις κυβερνητικών βουλευτών και τα συμπεράσματα της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο οι δανειστές θέλουν την ταυτόχρονη εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ για τους άγαμους (το οποίο θα φτάσει κλιμακωτά τα 5.900 ευρώ για οικογένειες με παιδιά) και τους συνταξιούχους και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις που θα φέρουν μειώσεις 35% από 1/1/ 2019.
Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε την χαριστική βολή για περίπου συνταξιούχους 1.500.000 συνταξιούχους του δημοσίου του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ.

Αν εφαρμοστεί η συνταγή των δανειστών, το 2019 ο συνταξιούχος των 750 ευρώ (9.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα) θα υποστεί μείωση της σύνταξης του κατά 35%, θα χάσει για όλο τον χρόνο 3.150 ευρώ δηλαδή περισσότερο από 4 συντάξεις με το ετήσιο εισόδημα του να φτάνει τα 5850 ευρώ που σήμερα είναι αφορολόγητα.

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Η άλλη ανάγνωση του άρθρου είναι: “Όσοι δεν είχαν καταλάβει την κρίση εδώ και 7 χρόνια, θα αρχίσουν να την καταλαβαίνουν”. Μιλάμε για αφορολόγητα, εφάπαξ και άδειες και δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα-καλοκαιριού, όταν οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν τα έχουν δει αυτά ούτε στα όνειρά τους, αλλά όλοι τους φωνάζουν και κλέφτες από πάνω.

Comments are closed.