Μοιράζει Fake News για την Ελλάδα ο Ερντογάν

Άμεση απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου – Πρόκειται για σκόπιμη παραπληροφόρηση

Το βράδυ της Κυριακής (2/3) ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας ενώπιον των δημοσιογράφων, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, υποστήριξε ότι η ελληνική πλευρά έχει σκοτώσει δύο ανθρώπους στα σύνορα!

«Σήμερα οι Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν δύο πρόσφυγες. Υπάρχει ακόμη ένας βαριά τραυματίας» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι δυνατόν να κρατούνται με το ζόρι σε μία χώρα. Αυτοί οι άνθρωποι με τη δική τους ελεύθερη βούληση θέλουν να φύγουν από τη χώρα μας».

«Αύριο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού συμβουλίου θα επισκεφτεί τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ίσως δουν την απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι στους πρόσφυγες στα ελληνικά σύνορα. τους συμβουλεύω να δουν τι κάνουν οι αρμόδιοι της Ελληνικής ακτοφυλακής», τόνισε ο Ερντογάν.

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ο οποίος κάνει λόγο για τουρκική προπαγάνδα.

«Οι ελληνικές συνοριακές δυνάμεις δεν έχουν ανοίξει πυρ ενάντια σε άτομα που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα. Ο αντίθετος ισχυρισμός δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από σκόπιμη παραπληροφόρηση: Fake News».

Θυμίζουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση διέψευσε κατηγορηματικά το μεσημέρι βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο που παρουσιάζει νεκρό μετανάστη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο, πάλι μέσω μέσω ανάρτησης του κ. Πέτσα στο Twitter.

Σχετικά άρθρα