Μητρόπολη για τους ιερείς «μαϊμού»

Κανένας γάμος δεν έχει τελεστεί με κανονική άδεια

Σάλο προκάλεσε δημοσίευμα για ιερείς «μαϊμού»που είχαν τελέσει δεκάδες μυστήρια σε κτήματα στη Βαρυμπόμπη και θεωρούνται άκυρα για την Εκκλησία.

Η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι υπεύθυνη γι’ αυτή την κατάσταση δεν είναι η συγκεκριμένη Μητρόπολη που συστάθηκε το 2010, ούτε η Μητρόπολη Αττικής που προϋπήρχε αλλά οι εμπλεκόμενοι στους γάμους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Περί του ζητήματος που έχει ανακύψει στον τύπο αλλά και τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες τις τελευταίες ημέρες, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας«Ελεύθερος Τύπος», σχετικά με γάμους που έχουν τελεστεί σε κτήμα της Βαρυμπόμπης, η Ιερά Μητρόπολις Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως ανακοινώνει τα εξής:

Στην υπόθεση αυτή δεν εμπλέκεται η Ιερά Μητρόπολις Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, η οποία ιδρύθηκε μετά την τέλεση των εν λόγω γάμων, ούτε ενεπλάκη η Ιερά Μητρόπολις Αττικής, η οποία προϋπήρχε της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου. Κανείς από αυτούς τους γάμους δεν έχει τελεστεί με κανονική άδεια, είτε του τότε Μητροπολίτη Αττικής, είτε του Μητροπολίτη Ιλίου.

Υπεύθυνοι για την τέλεση των γάμων και την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί είναι αποκλειστικώς οι εμπλεκόμενοι σε αυτούς, και πιθανότατα όχι οι στεφανωθέντες. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας έχει φροντίσει για την κατά τους τύπους της Ορθοδόξου Εκκλησίας κανονική τέλεση των μυστηρίων των γάμων στα κτήματα της Μητροπολιτικής περιφέρειας από το 2010 και εξής, οπότε και εξελέγη Μητροπολίτης. Η υπόθεση αυτή είναι παλαιά και δεν εμπλέκει την Ιερά Μητρόπολη».

Σχετικά άρθρα