Μητσοτάκης «Μάχη κατά της οπαδικής βίας»

Tι ανέφερε ο πρωθυπουργός επί του θέματος

Την οργή του για τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού από την δολοφονική επίθεση χούλιγκαν έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, εκφράζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου, κάνοντας σαφές ότι η μάχη κατά της οπαδικής βίας συνεχίζεται «όσο ψηλά και αν βρίσκονται όσοι την υποκινούν».

Άλλωστε, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάρει αυστηρά μέτρα για την πάταξη της ανομίας των χούλιγκαν, τα οποία θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες εξετάζονται έντονα τα σενάρια να συνεχιστούν οι αγώνες χωρίς φιλάθλους ή ακόμα και να διακοπούν εντελώς τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

«Εκφράζω την οργή μου για το συμβάν αυτό, και να σας διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται», υπογραμμίζει πρωθυπουργός και προσθέτει:

«Το οφείλουμε στον αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του, αλλά και στον Άλκη, στον Μιχάλη, και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας. Το οφείλουμε στα νέα παιδιά που θέλουν έναν υγιή αθλητισμό, το οφείλουμε στην κοινωνία. Και σήμερα, θέλω να σας ζητήσω να πούμε μαζί μια προσευχή για τον νέο αυτό άνθρωπο που δίνει τον αγώνα για τη ζωή του. Οι αστυνομικοί άλλωστε είναι παιδιά μας και διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για την ασφάλεια όλων μας».

Σχετικά άρθρα