Μητσοτάκης: «Με εισιτήριο διαρκείας οι οργανωμένοι»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για τις ΠΑΕ και τους οπαδούς

O Πρωθυπουργός φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του ΣΚΑΙ και αναφέρθηκε στην δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τόνισε πως την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για ένα πιο αυστηρό νομικό πλαίσιο.

«Ανατρίχιασα, όπως όλοι οι Έλληνες. Αν δεν λύσουμε τώρα το θέμα της βίας, δεν θα το λύσουμε ποτέ», είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που στη συνέχεια αναφέρθηκε στην άμεση επέμβαση της αστυνομίας στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως γίνονται συνεχώς συσκέψεις με τους συναρμόδιους Υπουργούς και ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για την οπαδική βία, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Έχουμε δυνατότητες στο νομικό πλαίσιο, για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα βίας. Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Πολύ εύκολες αναστολές στις ποινές οι οποίες δίνονται. Πολύ συχνό φαινόμενο. Προτιμώ κάποιος να μην παίρνει αναστολή και να μπαίνει λίγο μέσα, παρά να παίρνει αναστολή να είναι έξω και να κάνει πάλι τα ίδια. Αν κάποιοι λίγοι χούλιγκαν είναι στα κάγκελα… Ξύδι! Λυπάμαι. Δεν είναι αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο».

 

Στη συνέχεια μίλησε για τις ΠΑΕ, τονίζοντας ότι «δεν είναι αμέτοχες των ευθυνών τους σε αυτό το οποίο συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήδη από το 2019 υπάρχει ένα πλαίσιο το οποίο έχει αυστηροποιηθεί, αλλά πάρα πολλές λέσχες φιλάθλων λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Αυτό θα αλλάξει», ενώ προανήγγειλε ότι οι οργανωμένοι οπαδοί θα μπαίνουν στο γήπεδο μόνο με εισιτήρια διαρκείας:

«Το θεωρώ απολύτως λογικό – στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, να μπορεί να μπαίνει κανείς μόνο με διαρκείας εισιτήριο. Να ξέρουμε ποιος είναι. Ήδη τα ονομαστικά εισιτήρια υπάρχουν. Το ερώτημα είναι κατά πόσο όλα αυτά τα οποία λέμε τηρούνται».

Επιπρόσθετα, ανέφερε: «Οι ΠΑΕ έχουν ευθύνη για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μερικές φορές βλέπουμε έναν βλακώδη ανταγωνισμό, που “πριονίζει” συνολικά το άθλημα. Πρέπει να το καταλάβουν αυτό οι εμπλεκόμενοι. Απαξιώνεται το ποδόσφαιρο και τα παιδιά στρέφονται σε άλλα αθλήματα. Το προιόν υποβαθμίζεται και αυτό φυσικά έχει αντίκτυπο και στα εσοδα. Έχουν γίνει βήματα προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα».

Κλείνοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Οι γονείς του Άλκη έδειξαν θάρρος ψυχής. Μέσα σε αυτή την τραγωδία, ας είναι μία ευκαιρία να κάνουμε αυτό που πρέπει. Θέλω να βλέπω την εικόνα που υπάρχει και στο εξωτερικό».

Σχετικά άρθρα