Μητσοτάκης: Στήριξη στον Αγοραστό και καταδίκη για Μπέο (videos)

«Δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό» είπε για τον Κασσελάκη

Για τις πρώτες 100 μέρες της διακυβέρνησης του, τις μεγάλες καταστροφές στη Θεσσαλία, τις αυτοδιοικητικές εκλογές και την στήριξη στον Αγοραστό, τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τα Ελληνοτουρικά μίλησε μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha.

«Κληθήκαμε φέτος το καλοκαίρια αμέσως μετά τις εκλογές να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες φυσικές καταστροφές, μια τεράστια πυρκαγιά και μετά πλημμύρες που ήταν τέτοιες που δεν είχαμε δει στην πατρίδας μας. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τα αισθήματα της κοινωνίας όπως αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις. Είναι πραγματικά, είναι λογικά να υπάρχει στεναχώρια και απαίτηση από την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα από όσα έχουμε κάνει», επεσήμανε και τόνισε ότι οι πρώτες 100 ημέρες της νέας κυβέρνησης του φάνηκαν 1.000.

 

Δεν τέθηκε αποπομπή Κικίλια

«Καταλαβαίνω την ανάγκη των πολιτών και των δημοσιογράφων να δείξουν με το δάκτυλο «φταίει αυτός» λες και με την απομάκρυνση ενός προσώπου θα αλλάξουν όλα μαγικά. «Οι υπουργοί χρειάζονται κάποιο χρόνο» είπε και τόνισε πως σκοπός του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, είναι όχι να σβήνει φωτιές αλλά να συντονίζει και κυρίως αλλά να υλοποιήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο αναπροσαρμογής της πολιτικής προστασίες στις νέες απαιτήσεις των καιρών» και ξεκαθάρισε ότι δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα αποπομπής του Βασίλη Κικίλια.

Στόχος να κερδίσουμε όλες τις Περιφέρειες – Δεν έχω παράπονα από τον Αγοραστό

Στόχος της Ν.Δ. είναι, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι να κερδίσουμε όλες τις Περιφέρειες, ακόμα και τους τρεις μεγάλους δήμους της Ελλάδας, στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής. «Επιλέξαμε πρόσωπα για τις Περιφέρειες που να μπορούν να συνεργάζονται με την κεντρική διοίκηση». Ο ίδιος διευκρίνισε πως δεν δόθηκαν άλλα κομματικά χρίσματα πέραν των περιφερειών και των τριών μεγάλων δήμων στη χώρα στην αυτοδιοίκηση αυτό που έχει σημασία είναι η αδιαμεσολάβητη επιλογή του πολίτη για τον δήμαρχο ή τη δήμαρχο που κρίνει».

 

Ερωτηθείς για τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Ο κ. Αγοραστός ήταν και είναι ένας πολύ καλός Περιφερειάρχης. Είναι απολύτως λογικό να αναζητώνται ευθύνες από τη Δικαιοσύνη. Εγώ δεν έχω παράπονα από το πώς χειρίστηκε την κρίση αλλά και τη δουλειά που έγινε μετά την κακοκαιρία Ιανός. Έγιναν πολλά έργα μετά την κακοκαιρία Ιανός. […] Στη Θεσσαλία, ειδικά, θα πάρουμε την αρμοδιότητα από την Περιφέρεια και τον πρώτο λόγο θα τον έχει ένας ανεξάρτητος φορέας διαχείρισης υδάτων. […] Πρέπει να δούμε και το ζήτημα της άρδευσης στη Θεσσαλία».

Δεν στηρίζουμε Μπέο

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο για τον οποίο είπε «Καταδικάζω οποιαδήποτε πράξη βίας», ενώ υπογράμμισε πως « ο κ. Μπέος δεν έχει την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Θέλω να θυμίσω μάλιστα ότι στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές εκλέχτηκε κόντρα στον υποψήφιο στον οποίο είχαμε δώσει μία διακριτική στήριξη».

 

Τι είπε για Κασσελάκη – Παππά και Πολάκη

Στον Στέφανο Κασσελάκη ευχήθηκε «καλή επιτυχία» για τα νέα του καθήκοντα, ενώ επεσήμανε ότι του είναι πολύ συμπαθής και δεν περίμενε ποτέ να βρεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο έκανε ορισμένες «επισημάνσεις αμιγώς πολιτικού χαρακτήρα», όπως είπε:

Η πρώτη έχει να κάνει με το γεγονός ότι, μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει -και δεν νομίζω ότι είμαι ο μόνος που το λέει- ουσιαστικό, τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο. Αλλά να του δώσω χρόνο, είναι νέος ακόμα. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα μπορούμε να κάνουμε μια πολιτική αντιπαράθεση, γιατί μέχρι στιγμής ειλικρινά δυσκολεύομαι. Διότι δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό, πρέπει να έχω πολιτική επιχειρηματολογία. Πιστεύω, όμως, ότι αυτό συν τω χρόνω θα έρθει.

Το δεύτερο σημείο είναι ότι αυτό δεν θα έρθει, όμως, στη Βουλή, διότι δεν είναι βουλευτής. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα, πρέπει να σας πω, για μια κοινοβουλευτική δημοκρατία. Διότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να διασταυρώσουμε τα ξίφη μας στον φυσικό χώρο πολιτικής αντιπαράθεσης, που σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία…

«Το μεγαλύτερο όμως θέμα είναι άλλο για εμένα, δεν είναι τόσο τα δύο πρώτα. Είναι: πόσο νέος είναι τελικά ο κ. Κασσελάκης όταν έχει υπαρχηγούς τον κ. Παππά και τον κ. Πολάκη. Εκεί υπάρχει ένα μείζον ζήτημα, αν τελικά αυτό το οποίο παρουσιάζεται ως νέο δεν είναι τίποτα άλλο από μια νέα βιτρίνα η οποία ανακυκλώνει τα πιο παλιά, τα πιο φθαρμένα υλικά, τα οποία καταδικάστηκαν με εκκωφαντικό τρόπο στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Εκεί, μέχρι στιγμής, τα δείγματα γραφής σίγουρα δεν είναι δείγματα γραφής μιας ουσιαστικής ανανέωσης. Πέραν της εικόνας, αμα σκαλίσει κανείς λίγο πιο βαθιά βλέπει τα πιο προβληματικά πρόσωπα, τον κ. Παππά του 13-0, τον κ. Πολάκη, δεν χρειάζεται νομίζω να πω πολλά εγώ, οι πολίτες έχουν σχηματίσει την άποψή τους. Αυτοί φαίνεται να κάνουν κουμάντο αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει προς κάτι καινούργιο, μοντέρνο, πάντως δεν υπηρετείται με τέτοιες επιλογές».

 

Δεν υπήρξε καμία συνεργασία με τον Κασσελάκη

Σε ερώτηση από πού γνωρίζονται με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Καμία συνεργασία δεν υπήρξε, το είπε εξάλλου και ο ίδιος. Υπήρξε μια κοινωνική γνωριμία στο παρελθόν, όταν ήμουν ακόμα βουλευτής και ο ίδιος ήταν νεαρός εργαζόμενος, αν θυμάμαι καλά, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέχρι εκεί πήγε η γνωριμία μας».

πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα