Μωρό-γίγας στην Ινδία γεννήθηκε επτά κιλά

Το κοριτσάκι είναι υγιέστατο και ήρθε στον κόσμο με καισαρική τομή

Μια γυναίκα από την Ινδία έφερε στον κόσμο το πιο παχύ μωρό το οποίο έχει το διπλάσιο βάρος από ένα κανονικό μωρό.

Το κοριτσάκι γεννήθηκε με καισαρική τομή την περασμένη Δευτέρα και το βάρος του είναι κοντά στα 7 κιλά. Η 19χρονη μητέρα με το όνομα Nandini εξεπλάγη και η ίδια από το μέγεθός του.

Ο γιατρός Venkatesh Raju που ξεγέννησε τη γυναίκα δήλωσε για την εμπειρία του: «Στα 25 χρόνια της καριέρας μου πρώτη φορά βλέπω να γεννιέται ένα τόσο μεγάλο μωρό. Είναι θαύμα. Πιστεύω πως δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο μωρό που γεννιέται στην Ινδία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Nandini το βάρος της οποίας είναι 94 κιλά είχε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη, έκανε όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους. Οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι τα κιλά του μωρού δεν οφείλονται σε παθολογικά αίτια της υγείας της μητέρας, όπως τα υψηλά επίπεδα σακχάρου που συνήθως προκαλούν παχυσαρκία στα νεογέννητα βρέφη.

Το μωρό βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας και σε λίγες μέρες θα βγει από το νοσοκομείο με την μητέρα του.

«Ηταν μεγάλη έκπληξη για μένα. Η επέμβαση κράτησε μισή ώρα και δεν υπήρξαν επιπλοκές. Η μικρούλα είναι τεράστια και πανέμορφη. Δεν έχει θέματα υγείας, την εξετάσαμε για διαβήτη και θυροειδή και είναι όλα καλά. Τα ίδια ισχύουν και για την μητέρα», είπε ο δρ. Venkatesh Raju.

Σχετικά άρθρα