Μοτοσικλετιστής έκρυβε με το χέρι την πινακίδα για να μην τον γράψουν

Του επιβλήθηκε πρόστιμο «μαμούθ»

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα χρειαστεί να βάλει ένας μοτοσικλετιστής ο οποίος θεώρησε ότι ήταν σοφό να κρύψει την πινακίδα του οχήματός του.

Αναδιπλούμενες βάσεις πινακίδων, φιμέ προστατευτικά από πλεξιγκλάς, φύλλα-μαγνητάκια κ.ο.κ. Πρόκειται μόνο για μερικά από τα πιο… εξελιγμένα «τρικ» που έχουν επινοήσει πολλοί οδηγοί δίκυκλων προκειμένου να ξεγλιστρούν από τις αστυνομικές αρχές.

Υπάρχουν δε και αυτοί που δεν καταφεύγουν σε κάποιο μηχανισμό, αλλά επιστρατεύουν τα… χέρια τους, κρύβοντας τεχνηέντως τον αριθμό κυκλοφορίας στην πινακίδα της μοτοσικλέτας τους.

Η πραγματικότητα, ωστόσο, αποδείχθηκε ιδιαίτερα σκληρή για τον μοτοσικλετιστή ο οποίος τιμωρήθηκε με πρόστιμα συνολικού ύψους 3.340 ευρώ.

Ειδικότερα, όπως δημοσίευσε στο Twitter η Τροχαία της Καταλονίας, ο εν λόγω αναβάτης εισήλθε στο στόχαστρό της, όταν μία κάμερα ταχύτητας κατέγραψε τη στιγμή που αυτός περνούσε μπροστά από το ηλεκτρονικό μέσο καταγραφής παραβάσεων έχοντας τοποθετημένο το αριστερό του χέρι στην πινακίδα.

Όπως αναφέρεται, μάλιστα, στην ίδια ανάρτηση, ο αναβάτης επανέλαβε τη συγκεκριμένη ενέργεια και άλλες φορές -το διάστημα μεταξύ 16 Μαρτίου και 5 Μαΐου-, όντας βέβαιος πως με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να κινείται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, περνώντας απαρατήρητος από τη συγκεκριμένη κάμερα.

Υπολόγιζε, ωστόσο, δίχως το εξειδικευμένο προσωπικό της Τροχαίας, το οποίο κατόπιν ενδελεχούς ανάλυσης του συλλεχθέντος φωτογραφικού υλικού κατάφερε να αναγνωρίσει τη μοτοσικλέτα και να καταλήξει στον ιδιοκτήτη της.

Στον τελευταίο επιβλήθηκαν συνολικά 13 πρόστιμα για υπερβαση του ορίου ταχύτητας, ενώ όπως αποδείχθηκε οι πινακίδες δεν είχαν τις σωστές διαστάσεις.

Ο… λογαριασμός ανήλθε σε 3.340 ευρώ, εκ των οποίων τα 2.100 αφορούν υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, 1.040 ευρώ για απόκρυψη της πινακίδας κυκλοφορίας και 200 ευρώ για τοποθέτηση πινακίδας μη κανονικών διαστάσεων.

Σχετικά άρθρα