Μύκονος: «Αδειάζει» μετά τα νέα μέτρα

Τι προτείνουν οι επιχειρηματίες

Μια άλλη Μύκονο αντικρίζουν πλέον οι επισκέπτες μετά την επιβολή των έκτακτων μέτρων τα οποία ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Πολλοί τουρίστες εγκαταλείπουν από το πρωί του Σαββάτου το νησί αναζητώντας άλλους προορισμούς για να διασκεδάσουν, ενώ οι τοπικοί επιχειρηματίες του τουρισμού εκφράζουν φόβους για μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων.

πενθυμίζεται πως η μουσική έχει σταματήσει να ηχεί στο «νησί των ανέμων» ενώ μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα οι υπάλληλοι στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης ενημερώνουν τους πελάτες τους πως πρέπει να αποχωρήσουν καθώς ξεκινά η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας που διαρκεί μέχρι τις 6 το πρωί.

Για την τήρηση των μέτρων μάλιστα από το βράδυ του Σαββάτου οι έλεγχοι στη Μύκονο έχουν εντατικοποιηθεί ενώ έφτασαν στο νησί ακόμα 40 αστυνομικοί, οι οποίοι θα στελεχώσουν τέσσερις ομάδες ΟΠΚΕ και θα κάνουν περιπολίες στα στενά αλλά και στις βίλες του νησιού προκειμένου να μη διοργανώνονται κορονοπάρτι. Όλο το 24ωρο θα πετούν στο νησί drones της ΕΛ.ΑΣ.

Για καταστροφή κάνουν λόγο οι επιχειρηματίες – Μουδιασμένοι οι τουρίστες

Οι επιχειρηματίες του νησιού σημειώνουν πως οι αποφάσεις για τοπικό lockdown στη Μύκονο θα φέρει «ντόμινο» εξελίξεων με ακυρώσει κρατήσεων ενώ άλλοι κάνουν λόγο ακόμα και για «καταστροφή του τουρισμού»

Έκδηλη είναι και η απογοήτευση των τουριστών που έφτασαν στη Μύκονο για τις διακοπές τους και ξαφνικά βρέθηκα σε ένα νησί χωρίς μουσική και χωρίς νυκτερινή ζωή, «Ήρθαμε από το Ισραήλ στη Μύκονο και η μουσική είναι κλειστή. Δεν νιώθουμε τον παλμό του νησιού», τόνισε τουρίστρια μιλώντας στο OPEΝ.

Σχετικά άρθρα