Μύκονος: Συναγερμό με Άραβα που ρίχνει «λευκή σκόνη» στα ποτά τουριστριών

Βροχή οι καταγγελίες στα social media

Βροχή οι καταγγελίες στα social media για την δράση ενός Άραβα τουρίστα που ρίχνει «λευκή σκόνη» στα ποτά τουριστριών, πιθανότατα την επικίνδυνη ναρκωτική ουσία, «Roofie» ή αλλιώς το χάπι «για ραντεβού βιασμού»

Το περιστατικό στο φημισμένο Beach Bar, Scorpios στην παραλία Παράγκα με τη νεαρή τουρίστρια να χάνει σχεδόν τις αισθήσεις της έπειτα από τη «λευκή σκόνη» που έριξε στο ποτό της ο Άραβας, μια κίνηση που έγινε αντιληπτή από δυο φίλους της, με αποτέλεσμα την παρέμβαση των σεκιούριτι, που τον έβγαλαν «σηκωτό» από το μαγαζί, δεν είναι το μοναδικό παρόμοιο συμβάν στο νησί. Σύμφωνα με καταγγελία άλλης τουρίστριας, το ίδιο περιστατικό συνέβη πριν από λίγες μέρες σε prive μπαρ στη Χώρα, χωρίς όμως να γίνει αντιληπτός ο δράστης. ” Έριξαν τη σκόνη στο ποτό της καλύτερης μου φίλης, όμως δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε ποιος το έκανε. Το μαγαζί ήταν ασφυκτικά γεμάτο” αναφέρει.

mykddd

To «Roofie» ή Rohypnol είναι ηρεμιστικό φάρμακο, που επιδρά 10 φορές περισσότερο από το valium. Το ηρεμιστικό διατίθεται με τη μορφή λευκού και πράσινου χαπιού. Ο συνήθης τρόπος κατανάλωσης του από τους χρήστες είναι είτε να το σπάνε και να ρουφάνε τη σκόνη, είτε να καπνίζουν αυτή τη σκόνη σε τσιγάρα μαριχουάνας, να τη διαλύουν σε ποτά ή ενδοφλέβια με τη χρήση σύριγγας. 

Ένας από τους βασικούς λόγους που το Rohypnol έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον σε υποθέσεις βιασμού είναι ότι το φάρμακο καθιστά τα θύματα ανίκανα να αντιδράσουν, γι’ αυτό και έλαβε τον χαρακτηρισμό «ναρκωτικό του βιασμού». 

myksss

Οι χρήστες της ουσίας περιγράφουν την επίδρασή του στον οργανισμό ως «παραλυτική». Η δράση του φαρμάκου αρχίζει σε 20 με 30 λεπτά από τη στιγμή που διοχετεύεται στον οργανισμό και μπορεί να διαρκέσει από 8 έως 12 ώρες. Σε τέτοιο σημείο φτάνει η ανικανότητα του ανθρώπου να αντιδράσει που κείται σχεδόν «παράλυτος» στο πάτωμα, με ανοιχτά μάτια, όντας σε θέση να παρατηρήσει όσα συμβαίνουν τριγύρω αλλά ανίκανος να αντιδράσει. Το άτομο βιώνει απώλεια ελέγχου των μυών του, σύγχυση, υπνηλία και αμνησία.  Το Rohypnol πωλείται στις αγορές της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής ως υπνωτικό αλλά είναι παράνομο στις ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα