Μυστήριο με ανθρώπινα οστά στο Σούνιο

Το εύρημα που μπορεί να οδηγήσει στην αποκάλυψη

Τα ανθρώπινα οστά βρέθηκαν στο Σούνιο, το μεσημέρι της Πέμπτης (28.09.2017) – Κατά πάσα πιθανότητα ανήκουν σε γυναίκα – Το μακάβριο θέαμα αντίκρισε ένας κυνηγός – Η προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής
Σε εξέλιξη είναι η προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, για την υπόθεση με τα ανθρώπινα οστά που βρέθηκαν στο Σούνιο, το μεσημέρι της Πέμπτης (28.09.2017).

Ήδη έχουν ανοίξει φάκελοι από δηλωμένες εξαφανίσεις ανθρώπων, των οποίων τα ίχνη χάθηκαν στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής και ανθρωπολογικής εξέτασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κρανίο του σκελετού υπήρχε μία τρύπα. Πολύ σημαντικό εύρημα είναι τα υπολείμματα μαλλιών, που εντοπίστηκαν πάνω στο κρανίο, καθώς από αυτά θα μπορεί να γίνει λήψη γενετικού υλικού.

Τα ανθρώπινα οστά, που κατά πάσα πιθανότητα ανήκουν σε γυναίκα, βρέθηκαν σε σπήλαιο στην περιοχή Άσπρο Λιθάρι, στο Σούνιο. Κυνηγός βρήκε στην είσοδο σπηλαίου, έναν ταξιδιωτικό σάκο, όπου βρίσκονταν τα ανθρώπινα οστά, και αμέσως ειδοποίησε την Ασφάλεια Αττικής.

Άμεσα στο απομακρυσμένο σημείο έφθασε κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, αλλά και ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ, προκειμένου να ανασύρουν από το σπήλαιο τον ανθρώπινο σκελετό.

Το σύνολο των ανθρωπίνων οστών ήταν τοποθετημένα σε ταξιδιωτικό σάκο και ορισμένα ήταν εκτός του σάκου. Αυτό δείχνει πως μάλλον τα είχαν βρει αγρίμια.

Ο σκελετός αλλά και τα σκορπισμένα οστά ανασύρθηκαν απο τους άνδρες της ΕΜΑΣΚ και της Ασφάλειας. Αμέσως μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας.
Οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα για το μακάβριο εύρημα στο Σούνιο, εκτιμούν πως τα οστά είναι ιδιαιτέρως παλιά. Μάλιστα, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κάποιος να τα είχε φροντίσει. Δηλαδή, να τα είχε πλύνει και για άγνωστο λόγο να τα τοποθέτησε στον σάκο και στην συνέχεια να τα πέταξε στο σπήλαιο.

Η πιθανότητα να ανήκουν σε γυναίκα εξετάζεται από την Ασφάλεια, καθώς μέσα στο σάκο βρέθηκαν υπολείμματα από γυναικεία ρούχα.

Με σοβαρότητα εξετάζεται το ενδεχόμενο της δολοφονίας και της απόκρυψης του πτώματος για χρόνια σε κάποιο σημείο. Δεν αποκλείουν οι αστυνομικοί το ενδεχόμενο, ο δράστης να παρέλαβε τα οστά χρόνια μετά την πράξη του και στην προσπάθεια του να κρύψει και τα τελευταία ίχνη του εγκλήματος να τα τοποθέτησε στον ταξιδιωτικό σάκο και να τα πέταξε στην είσοδο του σπηλαίου, ανάμεσα στα απορρίμματα που ήταν συγκεντρωμένα στο σημείο.
Οι πιστωτικές κάρτες

Κοντά στον σάκο με τα ανθρώπινα οστά, εντοπίστηκαν δύο πιστωτικές κάρτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ληγμένες και ανήκαν σε άνδρα. Ωστόσο, η περιοχή όπου βρέθηκαν τα οστά είναι χώρος απόρριψης απορριμμάτων. Αυτός είναι και ο λόγος που -μέχρι στιγμής- δεν συνδέεται η εύρεση των πιστωτικών καρτών με το φρικιαστικό εύρημα

Σχετικά άρθρα