«Να εμβολιαστούν οι πολίτες»

«Καμπανάκι» ενόψει της επιδημίας γρίπης

«Καμπανάκι» ενόψει της επιδημίας γρίπης «που αναμένεται τους επόμενους μήνες» χτυπά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Αφενός, καλεί τις ομάδες υψηλού κινδύνου να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο, καθώς ξεκίνησε η ενδεδειγμένη περίοδος για τον αντιγριπικό εμβολιασμό, σημειώνοντας ότι «η πλειοψηφία των ασθενών που εμφάνισαν σοβαρές επιπλοκές ή κατέληξαν από τη νόσο κατά την περσινή χρονιά δεν είχαν εμβολιαστεί».

Αφετέρου, ζητεί από το υπουργείο Υγείας να μεριμνήσει εγκαίρως για τη λειτουργία κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, «προκειμένου να μη χαθούν άδικα ζωές, για άλλη μια χρονιά», από τη στιγμή που «κατά τη διάρκεια της επιδημίας, οι ανάγκες για κρεβάτια σε ΜΕΘ αυξάνονται κατακόρυφα, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να καταλήγουν πριν βρεθεί κρεβάτι».

«Η αντιμετώπιση της επιδημίας της γρίπης απαιτεί σχεδιασμό και εγρήγορση. Είναι απαράδεκτο και τριτοκοσμικό να παραμένουν καθημερινά τους χειμερινούς μήνες σε αναμονή για ΜΕΘ πενήντα και εξήντα ασθενείς και πολλοί από αυτούς να καταλήγουν πριν βρεθεί κρεβάτι. Το υπουργείο Υγείας γνωρίζει τις ανάγκες που πρόκειται να δημιουργηθούν και οφείλει να μεριμνήσει άμεσα, για να καλυφθούν. Σε αντίθετη περίπτωση, έχει μεγάλες ευθύνες για τις ζωές που θα χαθούν άδικα» δηλώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης.

πηγή: thestival.gr

Σχετικά άρθρα