«Να καταργηθεί ο ποδηλατόδρομος»

Το αίτημα του ΕΒΕΘ στον Ζέρβα

Μα αναθεωρήσει την απόφασή του και να καταργήσει τον ποδηλατόδρομο από τη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή, επαναφέροντας την οδό στην προηγούμενη κατάστασή της ως δρόμο διαμπερούς κυκλοφορίας με υπερτοπική εμπορικότητα, καλεί το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει σε επιστολή του, με τον ποδηλατόδρομο παρατηρείται δυσκολία στην εξυπηρέτηση των πολυάριθμων εμπορικών καταστημάτων που είναι εγκατεστημένα στις δύο πλευρές της λεωφόρου Κ. Καραμανλή, με αποτέλεσμα να καταφθάνουν στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης οργισμένες επιστολές επιχειρήσεων-μελών του.

Όπως επισημαίνει το ΕΒΕΘ στην επιστολή, τα προβλήματα κατέστησαν εμφανή ήδη από τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, όταν και η πόλη επέστρεψε στους κανονικούς της ρυθμούς. Παράλληλα, το επιμελητήριο αναφέρει ότι ακόμη και σε ημέρες με ασυνήθιστη καλοκαιρία, η κίνηση ποδηλάτων στους συγκεκριμένους ποδηλατοδρόμους είναι πενιχρή και αναμένεται με την σταδιακή επιδείνωση των καιρικών συνθηκών να μειωθεί ακόμη περισσότερο.

Προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος, το ΕΒΕΘ κοινοποίησε στην Δημοτική Αρχή και τις επιστολές των επιχειρήσεων που διαμαρτύρονται, προκειμένου να γίνει ξεκάθαρο το μέγεθος των προβλημάτων που δημιουργεί ο ποδηλατόδρομος και η δυσφορία που συνακόλουθα προκαλεί.

«Σας καλούμε, συνεπώς, να αναθεωρήσετε τις αποφάσεις σας και να επαναφέρετε τη λεωφόρο Κων. Καραμανλή στην αρχική της λειτουργία, ως δρόμου διαμπερούς κυκλοφορίας και αρτηρίας με υπερτοπική εμπορικότητα, καταργώντας τους ποδηλατοδρόμους, που κατά τη δοκιμαστική λειτουργία τους, όχι απλά δεν αποδίδουν θετικά αποτελέσματα αλλά, απεναντίας, επιβαρύνουν σημαντικά την κυκλοφορία των οχημάτων και την επιχειρηματική δραστηριότητα, αυξάνοντας παράλληλα την πιθανότητα ατυχημάτων”, καταλήγει η επιστολή του Επιμελητηρίου».

Σχετικά άρθρα